.
2012    08    06

VDA Tekstilės katedros magistrančių paroda „Trys erdvės“ galerijoje „Artifex“

artnews.lt

 

Rugpjūčio 7 d., antradienį, 18 val. VDA Tekstilės galerijoje „Artifex“ (Gaono g. 1) atidaroma VDA Tekstilės katedros magistrančių Militos Balčaitytės, Gerdos Jankevičiūtės ir Ingos  Žvaginytės bendra paroda „Trys erdvės“.

Šios parodos tikslas atverti trijų skirtingų kūrėjų menines erdves, supažindinti žiūrovus su autores dominančiomis temomis. Nors magistrantės yra gana skirtingo būdo ir meninių pažiūrų, jaunas menininkes sieja bendros studijos VDA Tekstilės katedroje (jos yra kursiokės). Trijose galerijos erdvėse autorės pristato esamo kūrybinio tarpsnio darbus, kuriuose bando atskleisti asmeninį santykį su tekstile. Tekstilę jos suvokia itin plačiai, neapsiriboja vien formaliu tekstilinės medžiagos ar technikos panaudojimu kūryboje, bet bando ieškoti pvz. tekstilės ir ugnies sąveikos būdų (Gerdos Jankevičiūtės darbas „Ugnies pėdsakai“ 2012 m.), arba originalios tekstilės ir garso sintezės (Militos Balčaitytės darbas „Išsaugoti“ 2012 m.).

Suprasdamos diskusijos kūrybiniame procese svarbą, autorės visos parodos metu pasirengusios bendrauti su žiūrovais asmeniškai pristatant savo darbų idėjas.

Paroda veiks iki rugsėjo 1 d.