.
2012    10    23

VDA Nidos meno kolonijos menininkų rezidentų performansas „Savais žodžiais“ Vilniuje

artnews.lt

Spalio 23 d., antradienį, 18.00 val. „Malonioji 6“ galerijoje  (Vilnius) menininkai rezidentai iš VDA Nidos meno kolonijos lankosi Vilniuje ir kviečia visus susimatyti ir pabendrauti. Vakaro metu vyks kolektyvinis performansas „Savais žodžiais“, kurio metu visi menininkai ir kuratoriai savo gimtąja kalba po 5 minutes pristatys savo kūrinius ir projektus. Renginys vyks šiuo metu vykstančios Tim Kliukoit & Paul Paper parodos erdvėje.

Dalyviai: Marika Troili (SE), Vahag Hamalbashyan (Armėnija), Myroslav Vayda (Ukraina), Natalia Zintsova (RU), Marta Bogdanska (PL), Olivia Glasser (UK), Petra Koehle (CH), Vytautas Michelkevičius (LT).

Kiti menininkai liko Nidoje dirbti su savo projektais:  Eva-Fiore Kovacovsky (CH/NL), Fiona Reilly (Ireland), Peter Wehinger (AT).

Visi šie menininkai dalyvauja dviejų mėnesių kuruotos rezidencijos-parodos projekte „Leidžiant laiką“, kuris domisi menininkų rezidencijos erdvės ir laiko samprata. Rezidenciją ir parodą kuruoja dvi šveicarų kuratorės: Federica Martini ir Petra Koehle. Rytų ir vakarų menininkai susitinka Nidoje ir 2 mėnesius kartu leidžia laiką – tuo pačiu vyksta ir kūrinių pristatymai, filmų peržiūros, skaitymai ir diskusijos. Rezidencijos pabaigoje sukurti kūriniai bus pristatyti gruodžio mėnesį vyksiančioje parodoje galerijoje „Akademija“ Vilniuje.

Ši kuruota rezidencija ir paroda yra didesnio bendradarbiavimo projekto „Apie svetingumą ir perkėlimą“, vykstančio tarp Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonijos ir Aukštosios Valais kantono meno mokyklos (Šveicarija). Jos kuratoriai Vytautas Michelkevičius, Rasa Anatavičiūtė, Federica Martini ir Sibylle Omlin.

Apie Tim Kliukoit ir Paul Paper instaliaciją „Žinutė, palikta po signalo” (Malonioji 6, Vilnius):

Jaunosios kartos kūrėjai Tim Kliukoit ir Paul Paper pristato fotografijų ir objektų instaliaciją „Žinutė, palikta po signalo”. Tim Kliukoit yra objektų menininkas, naujai įprasminantis ir kontekstualizuojantis rastus objektus. Paul Paper yra kasdienybės fotografas, fiksuojantis buities akimirkas. Tai pirmoji menininkų kolaboracija, ieškanti sąlyčio taškų tarp objektų ir fotografijų, taip kurianti naujas reikšmes tarpusavio dialoge. „Žinutė, palikta po signalo” – tai paroda apie tarpines būsenas, nuojautas ir dviprasmybes ir (ne)įmanomybę apie jas kalbėtis instaliacijos žanru.