.
2020    11    20

Valentino Klimašausko ir Gailės Pranckūnaitės kūrinys „Karantino portretai“ Vieno kūrinio galerijoje [1KG]

artnews.lt

Kleopo draugija bendradarbiaudama su VšĮ Vandens bokštas, Vieno kūrinio galerijoje [1KG] pristato Valentino Klimašausko ir Gailės Pranckūnaitės kūrinį „Karantino portretai“. Paroda startuoja lapkričio 20 dieną ir veiks iki gruodžio 5 penktosios vakaro. Šį pristatymą remia Lietuvos Kultūros taryba per regioninės plėtros programą. Ryšium su pandemine situacija šalyje atidarymo renginiai nėra numatyti. Visi norintys pamatyti kūrinį gyvai, gali tai padaryti Plungės senamiesčio aikštė 5. Jis instaliuotas tiesiog ant galerijos vitrinos stiklo iš lauko pusės ir yra viešai prieinamas visiems norintiems.

Valentinas Klimašauskas žinomas kaip šiuolaikinio meno parodų kuratorius, knygų „Daugiakampis“ ir „Alfavilnius“ autorius, o Plungėje prisistato ir kaip vaizduojamojo meno kūrėjas. Parodoje rodomas plakatas – skelbimas „Karantino portretai“ yra V. Klimašausko bei grafikos dizainerės G. Pranckūnaitės bendradarbiavimo rezultatas. Darbas reflektuoja nūdieną ir veikia kaip nuoroda savanoriškam publikos įsitraukimui į kūrinį. Tai tam tikra įžanga naujiems tekstams atsirasti, kuri net ir nesulaukusi jokios reakcijos, stabilizuojasi savi pakankamumo progresijoje, kurioje dviejų gretutinių narių skirtumas išlieka pastovus. Tai yra tam tikras skaitytojo ir rašytojo santykis. Skaityti žadantis rašytojas ir rašytojui parašyti nusiteikęs skaitytojas turi galimybę susitikti šio kūrinio pagalba. Kūrinys veikia kaip tekstas ir kaip pretekstas, o kaukių dėvėjimas šiuo atveju tiek pat būtinas kiek ir neišvengiamas.

Parodos organizatoriaus Juozo Laivio teigimu: „šiuo atveju viešai išeksponuotas kūrinys yra įdomus žanriniais ir perspektyviniais aspektais. Skelbimo kaip specifinio komunikavimo reabilitavimas skaitmeninių technologijų akivaizdoje, net ir be nostalgijos pakankamai paveikus. Per kūrinį išsakomos tęstinumo poreikio perspektyvos individualizuotos bet patrauklios. Akivaizdu yra tai, kad jei šis darbas būtų išeksponuotas prieš metus, tokiame pavidale kaip rodomas dabar, jis būtų buvęs visiškai nesuprastas. Kaip tai bus galima perskaityti po metų lieka paslaptingai atviras klausimas.“

Kleopo draugijos informacija

///////////////

Nors jums taip ir neatrodo –

mums reikia jūsų
KARANTINO ISTORIJŲ!

Nėra su kuo
pasikalbėti?

Tuščio lapo blokada?

Kišenėse vėjai, bet

pilna burna

pasakojimų?

Smaugia
namiškiai,

globalinis atšilimas,

Rusijos baimė,

karantinas?

Dusina kaukė?

Balsavote už Gražulį
ir graužiatės

nagus?

Persekioja

homofobai,
plokščiažemiai

ar skiepų neigėjai?

Manote, kad žemę valdo grybai?

Įrodykite.

Turite idėjų kaip sustabdyti

globalinį atšilimą

savo kieme?

Nestabdykite.

Sugalvojote naujų žodžių,
bet niekas jų neištaria?                                                                                                 Daugiažodžiaukite.

Sugalvojote anekdotų,

bet niekas nesijuokia?

Mes juoksimės!

Tinka viskas: asmeninės istorijos, eilės, novelės ar sapnai.

Už geriausią – laikai internetuose.

(Rėmėjai, vieta jūsų logotipams)

ir prizas   …………………….!

          (įrašyti ranka)

Skambinkite klaviatūra,

siųskite į e-paštą:

KarantinoPortretai@gmail.com