.
2013    01    03

Trečiojo Nidos meno kolonijos žurnalo pristatymas su videoprograma ir Neringa FM vakarėliu Vilniuje

artnews.lt

NMK-zurnalas-ruduo-pavasaris-2011-2012-apie-atokuma_web

Sausio 4 d., penktadienį, 21.00 val. ŠMC kavinėje (Vokiečių g. 2, Vilnius) vyks trečiojo Nidos meno kolonijos žurnalo pristatymas su videoprograma. Po pristatymo vyks radijo stoties Neringa FM gimtadienio vakarėlis.

VDA Nidos meno kolonija kviečia draugus pasimatyti Vilniuje, pasilabinti, naują žurnalą pavartyti (pirmieji 33 svečiai gaus jį nemokamai) ir vėliau vakarą pratęsti su Neringa FM muzikine programa:  „Neringa FM 6 metai eterio“ . Bevartant žurnalą ir šnekučiuojantis suksime kolonijos ir jos rezidentų vaizdų programą.

2012-ųjų paskutinę dieną buvo atspausdintas trečiasis Nidos meno kolonijos žurnalo (Nida Art Colony Log) numeris. Šįkart teminis numeris „Apie atokumą ir nuotolį“, kur šie reiškiniai suprantami ne kaip ribojantys ir silpninantys, bet atvirkščiai – kaip stiprinantys ir suteikiantys naujų kūrybinių galimybių.

Šiame Nidos meno kolonijos žurnalo teminiame numeryje per 178 puslapius tyrinėjamas geografinis, psichologinis, laikinis atokumas ir nuotolis. Čia kalbame apie nutolusią vietą – Nidą ne sezono metu (2011 m. spalį–2012 m. gegužę) – ir tuo metu joje rezidavusius menininkus, jų kūrybinę veiklą, taip pat apie Kolonijos ryšius su tarptautiniais meno centrais atokiose vietovėse ir įvairias kitas „atokumo“ (angl. remoteness) raiškos formas. Žurnale pristatomi pokalbiai su meno kritikais ir kuratoriais iš viso pasaulio (pvz. su dOCUMENTA 13 agente Kitty Scott iš Kanados Banff centro), vaizdai iš kelionių po Kaliningradą, Islandiją ir kitas vietas, o žurnalo atvartai su vaizdais iš Nidos kuria stiprų vietiškumo ir traukos įspūdį.

Žurnalą vėliau bus galima pavartyti ir internete adresu www.nidacolony.lt/lt/kolonijos-zurnalas
VDA Nidos meno kolonijai 2012-ieji buvo ypač  kūrybingi ir produktyvūs. Rezidencijų programoje 2012 m. gyveno ir dirbo 62 menininkai (17 iš Lietuvos). Daugiau skaičių ir vaizdų iš 2012 metų kolonijos veiklos www.nidacolony.lt

Radijo stotis, įsikūrusi VDA Nidos meno kolonijoje, Neringa FM švenčia didelį nepriklausomam transliuotojui jubiliejų ir pristato vakarėlį „Neringa FM: 6 metai eterio”. Ta proga muzika ŠMC kavinėje dalinsis: liNas bei autorinių Neringa FM laidų rengėjai Direktorius, Artiom Souldatov, Genn Bo.