.
2012    05    11

Tado Gindrėno kūrybos paroda „Vaikams“ Vilniaus grafikos meno centro ekspozicijų salėje „+“

artnews.lt

Gegužės 15 d., antradienį, 18.00 val. Vilniaus grafikos meno centro ekspozicijų salėje „+“ pristatoma Tado Gindrėno kūrybos paroda „Vaikams“.

Artėjant Tarptautinei vaikų gynimo dienai, galerijoje pristatoma paroda, skirta mažiausiems mūsų visuomenės nariams. Ekspozicijoje žiūrovai išvys linoraižinį ir klišes, menančias, kaip įprasta galvoti, nerūpestingą ir spalvų kupiną vaikystę. Ne atsitiktinai čia griežta, vyriška, juodai balta  Gindrėno grafika transformuojasi į ryškią, spalvotą, multiplikacinę stilistiką.

2011 m. autorius dalyvavo meno terapijos projekte. Pagal globos namuose gyvenančių vaikų piešinius dailininkas išraižė, ant drobės atspaudė ir sukomponavo linoraižinį „Mano pasaulis“ – pagrindinį parodos „Vaikams“ akcentą. Piešiniuose – patys įvairiausi personažai, kuriuos vienijantis linoraižinys tapo savotiška vaikų minčių, pojūčių, vilčių ir svajonių saugykla.

Bendrą menininko ir vaikų kūrybinį darbą ekspozicijoje išraiškingai papildo Gindrėno medžių raižinių klišės, kuriose vaizduojami praėjusių ir šių dienų vaikiški personažai. Klišių serija visiems primena nuotaikingus savo laikų herojus, o kiekvienas rėžis, spalva ir forma – mieliausią gyvenimo tarpsnį.

Paroda veiks iki birželio 2 d.