.
2013    01    11

Švedijos šiuolaikinio meno paroda „Falling from Grace“ Klaipėdoje

artnews.lt

Nadine Byrne_ Topografi

Sausio 18 d., penktadienį, 18 val. KKKC parodinėse erdvėse (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) bus pristatoma grupinė paroda „Falling from Grace“. Tai vienas didžiausių šiuolaikinio Švedijos meno pristatymų Lietuvoje.

Kalbėdamas apie parodą „Falling from Grace“ (liet.  Praradusieji malonę) jos kuratorius Martin Schibli teigia, jog tai „jaunosios, tačiau tarptautinėje meno arenoje jau išgarsėjusios Švedijos menininkų kartos menas, analizuojantis išgirtosios socialinės Švedijos gerovės įtaką dabartinės kartos gyvenimo būdui ir laisvam pasirinkimui. Šiuo metu kuriantys menininkai jaučiasi savotiška lūžio karta, nes lyginant su ankstesnėmis kartomis, kurios akcentavo ir mėgavosi „švediškojo socializmo“ modeliu, dabartinė yra patekusi į savotišką vakuumą, kuomet kultūrinės ir socialinės globalizacijos eigoje, minėtasis modelis nebeveikia. Autoriai savo kūrinių koncepcijas „patikrins“ skirtingų „lygių“ – socialiniuose, politiniuose, kultūriniuose – kontekstuose“. Šis projektas pristato naujausias Švedijos šiuolaikinio meno tendencijas.

Taip pat penktadienį, sausio 18 d. 16 val. kviečiame į KKKC vyksiančią Martin Schibli paskaitą apie šiuolaikinį Švedijos meną.

Dalyvaujantys menininkai: Conny Blom, Kalle Brolin, Nadine Byrne, Alba S Enström, Klas Eriksson, Karin Hasselberg, Gustav Hellberg, Calle Holck, Johanna Karlin, Elin Magnusson, Kristina Müntzing, Magdalena Nordin feat. Sara-Vide Ericson, Astrid Nylander, Magnus Petersson, Daniel Segerberg ir Ninia Sverdrup.

Parodos kuratorius: Martin Schibli.

Paroda vyks iki vasario  21 d.

Iliustracija: Nadine Byrne „Topografi“, 2012.