.
2013    04    02

Susitikimas su Francescos Galliani parodos „Atminties išlaisvinimas“ kuratoriumi Enzo Fornaro M. Žilinsko dailės galerijoje

artnews.lt

F_Galliani_Asia

Balandžio 4 d., ketvirtadienį, 16 val. M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12 , Kaunas) vyks susitikimas su Francescos Galliani parodos „Atminties išlaisvinimas“ („A freedom state of mind“) kuratoriumi Enzo Fornaro.

Specialiai atvykstantis garsus italų kuratorius E. Fornaro pristatys F. Galliani darbų parodą, mielai atsakys į visus klausimus bei kvies pokalbiui apie fotografiją, meną ir kūrybą.

F. Galliani yra tarptautiniu mastu pripažinta menininke, kurios darbai eksponuojami plačiai visame pasaulyje. Jos kūriniai buvo rodomi šalia tokių meistrų kaip Helmut Newton, Robert Mapplerthorpe, Pierre et Gilles, David LaChapelle, Joel-Peter Witkin, Man Ray ir Marina Abramovic darbų.

Fotografija, tapyba ir koliažo elementai yra jos darbo sritys. F. Galliani ant kūrinių rašydama žodžius ir frazes jau sukurtam darbui suteikia daugiau intymumo, panaikina bet kokį atstumą tarp žiūrovo ir meno kūrinio. Jos kūryba – tai vidiniai proto, troškimų, aistros ir jausmų vaizdiniai.

F. Galliani gimė 1962 m. Italijoje, bet būdama devyniolikos persikėlė į JAV. Čia ji studijavo Vašingtono Corcoran meno mokykloje. Dabar ji gyvena ir dirba Niujorke. Pasak menininkės, galimybė studijuoti daugelį dalykų: nuo fotografijos iki tapybos, nuo grafinio dizaino iki anatomijos, nuo spalvų teorijos iki trimačio dizaino, padėjo jai labai tvirtą pagrindą ir tuo pačiu paskatino kurti mišria technika.

Paroda veiks balandžio 21 d.