.
2019    02    26

Šokio mono spektaklio „Human lost & found“ POST galerijoje

artnews.lt

Phil Von teatralizuoto muzikos ir šokio mono spektaklio “Human lost & found” (Prarastas ir atrastas žmogus) pasaulinė premjera įvyks Kaune vasario 28 d. šiuolaikinio meno galerijoje POST.

Šis spektaklis yra Kauno galerijos „POST“, garso įrašų studijos „Zona Music“ ir Vilniaus šokio teatro „Okarukas“ bendras projektas. 

Galerijoje vyksiančiame renginyje taip pat bus atidaryta ir fotografijos paroda iš Okarukas pasirodymų Lietuvoje. Fotografai: Svetlana Batura, Julita Dargytė, Tomas Kurkinas, Laima Stasiulionytė ir Laura Vansevičienė. Taip pat turėsite unikalią progą peržiūrėti teatro muzikos trupės “Von Magnet” DVD medžiagą. Premjeros metu bus pristatomas ir PhIl Von naujausias solo albumas „Made Underclouds”. Pasibaigus spektakliui vakarą pratęs elektroninės muzikos grupės “Mirror” (Prancūzija) pasirodymas.

Per trisdešimtį kūrybinės veiklos metų prancūzų kompozitorius, šokėjas ir aktorius Phil Von savo darbus žiūrovams yra pristatęs įvairiausiose teatrų bei koncertų rūmų scenose bei netikėtose erdvėse Europoje ir už jos ribų. Per savo kūrybos metus kompozitorius išleido 14 albumų. Elektroninę Phil Von muziką pasitelkia įvairiausios šokio bei teatro grupės bei filmų kūrėjai visame pasaulyje. Šiuo metu jis rašo muziką ir Vilniuje įsikūrusiam šokio teatrui „Okarukas“.

Muziko vardas yra taip pat siejamas su klasikinio flamenko šokiu ir su savita „elektro-flamenko” technika, kurios stilių Phil Von sukūrė ir išplėtojo su devintame dešimtmetyje Londone įkurta teatro muzikos trupe „Von Magnet“, savo performansais pelniusią muzikos, performansų ir teatro žinovų pripažinimą visoje Europoje. 
Pažinčiai su Lietuva Phil Von sukūrė muzikinį ir dramaturginį auto-portretą, kuriame teatralizuotą šokį kompozitorius atliks pagal savo paties sukurtą muziką bei atliekant savo autorines dainas.

Mono spektaklyje „Prarastas ir atrastas žmogus” autorius pasakoja apie vienišo ir likimą kvestionuojančio vyro transformaciją. „Siekiant atsinaujinimo būtina suprasti savo pažeidžiamą žmogiškumą“, – sako autorius.

Autorius ir atlikėjas: Phil Von 
Regard extérieur: Sakurako

Šviesų dailininkas: Norvydas Birulis
Garso inžinierius: Zenitas Amanitovas
Kostiumo dizainierė: Kristina Gudaitė