.
2011    05    16

Šiuolaikinio meno ir muzikos festivalis „Atgaiva`11“ Plungėje

artnews.lt

Gegužės 21 d. kunigaikščio Mykolo Oginskio dvare ir parke įvyks šiuolaikinio meno ir muzikos festivalis „Atgaiva`11“. Tai bus pirmas tokios pobūdžio renginys Plungėje bei jos apylinkėse.

Festivalis „Atgaiva`11“ kviečia dvasinės ir kultūrinės atgaivos Plungės ir miesto svečius XIX a. varo apsuptyje bei šiuolaikinio meno ir muzikos sintezėje. Festivalio tikslas šiuolaikinio meno darbus perkleti į alternatyvią, negalerinę erdvę – į XIX a. Oginskio dvarą bei aplink jį esantį parką, kurie yra Lietuvos istorinio kultūrinio paveldo dalimi. Kuriant šiuolaikinio meno ir istorinio kultūrinio paveldo sintezę, festivalis aktyvins tiek Plungės Oginskio dvaro regioninę reikšmę, tiek inspiruos kitų dvarų pritaikymą platesnėms kultūrinėms reikmėms.

Festivalio metu bus surengta Lietuvos jaunųjų menininkų darbų ekspozicija, apimančius tapybos, fotografijos, video meno ir tarpdisciplininio meno darbus. Taip pat Vilniaus Dailės akademijos dėstytojas ir garso menininkas Andrius Rugys skaitys paskaitą, garso menininkas Tautvydas Bajarkevičius surengs pasirodymą, menininkų grupė „Super 8 Picnic in a Hand“, vyks piešimo dirbtuvės vaikams, o renginį vainikuos elektroninės muzikos  koncertas. Koncerto metu pasirodys jaunieji Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjai bei atlikėjai.

Renginys bus nemokamas. Pradžia – 12.00 val.

Visą festivalio programą galite rasti čia.