.
2020    03    13

Rūtos Junevičiūtės paroda-instaliacija „Aisopika“ NDG

artnews.lt

Kovo 20 d. NDG centriniame vestibiulyje bus įrengta menininkės Rūtos Junevičiūtės paroda-instaliacija „Aisopika“, kurioje iš jaunosios kartos pozicijų bandoma pažvelgti į ezopinės kalbos kultūrinę ir politinę reikšmę, ją taip pat susiejant su (savi)cenzūra, eskapizmu ir vyresnės kartos kūrybiniu palikimu.

Įgyvendindama parodos sumanymą menininkė pakvietė bendradarbiauti architektą Justiną Dūdėną, dizainerę Gailę Pranckūnaitę ir menininkę Anastasiją Sosunovą, kurie atliepdami autorės kūrybinius sumanymus pasiūlė parodos erdvinį ir grafinį modelį bei literatūrinį esė, organiškai susijungiančius su parodoje pristatomais R. Junevičiūtės kūriniais į daugiaplanę ekspoziciją.

Rūta Junevičiūtė 2018 m. baigė skulptūros magistratūros studijas Vilniaus dailės akademijoje, šiuo metu toliau tobulinasi Amsterdamo Teatro ir šokio akademijoje.

Paroda veiks iki gegužės 24 d.

Parodą lydi renginių programa su kviestiniais svečiais. Pirmasis renginys vyks, tikėkimės, kovo 27–28 d.: choreografės Grėtės Šmitaitės dirbtuvės „Džiaugsmas kalbėtis”, skirtos vyresnio, maždaug nuo 50-ies metų, amžiaus žmonėms. Renginio partneris – Vilniaus šokio teatras „Low Air“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Projektą remia Exterus, Fundermax