.
2021    02    01

Rupert pristato tinklalaidę – „Atvira studija“

artnews.lt

Atvira studija (angl. Open Studio) yra tinklalaidė, sukurta kūrybinėse Rupert šiuolaikinio meno ir rezidencijų erdvėse. Tinklalaidėje kalbinant Rupert rezidentus, alternatyvios edukacijos programos dalyvius, vizituojančius menininkus, tyrėjus ir bendradarbius siekiama atskleisti Rupert vykstančius procesus, iš čia ir tinklalaidės pavadinimas – atvira studija.

Ši trumpų pokalbių serija kvies susipažinti su vietine ir tarptautine menininkų ir kūrėjų bendruomene, pasigilinti į kūrybos procesus ir veikimo būdus, suteiks eterį ir galimybę dalyvauti intelektinėje Rupert ekosistemoje ir virtualiai apsilankyti menininkų studijose. Kiekvienas originalus epizodas iliustruojamas pašnekovų pasirinktu vaizdu ir garsu. Tinklalaidės epizodai bus skelbiami kas antrą šeštadienį, journal.rupert.lt ir Podbean platformose, pradedant sausio 30 diena.

Pirmajame epizode pristatoma lietuvių menininkė, Rupert alternatyvios edukacijos alumnė Anastasija Sosunova. Anastasija jungia instaliaciją, skulptūrą, grafiką ir piešimą tirdama tapatybės, kultūros paveldo ir simbolių temas. Savo darbuose ji remiasi asmenine patirtimi, pati būdama Lietuvos kilmės, ji tyrinėja sąlygas, kuriomis kuriami, patiriami ir ginčijami nacionaliniai, istoriniai ir asmeniniai pasakojimai. Epizode nagrinėjama eilė temų, įskaitant ankstesnę ir dabartinę jos kūrybą, skulptūros kūrimo tikslus ir galimybes bei erdvės biopolitiką, kurią padeda patirti vedžiojamas šuo.

Vėliau seks pokalbiai su kitais Rupert alternatyvios edukacijos programos alumnų tarybos nariais – Augustu Serapinu, Vitalijumi Strigunkovu. Pirmuosius epizodus parengė Kauno technologijos universiteto tyrėjas Arvydas Grišinas. Kitose tinklalaidėse bus galima išgirsti Rupert rezidentų ar viešosios programos dalyvių mintis, juos kalbins buvusi rezidencijų programos kuratorė Kotryna Markevičiūtė, viešosios programos kuratorius Yates Norton ir kiti.

Rupert veiklą remia Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, privatūs rėmėjai. Prisidėti prie Rupert veiklų, kurios yra nemokamos, galima tampant Rupert Patreonu.