.
2013    06    18

„Rupert“ keliauja po Lietuvą

artnews.lt

Rupert 2

Meno ir edukacijos centro „Rupert“  komanda keliauja po Lietuvą, pristatydama būsimą programą bei duris atversiantį naują centro pastatą.

birželio 20 d., ketvirtadienį, 17 val. VDU Menų galerijoje „101”
birželio 25 d., antradienį, 18 val. Klaipėdos Kultūrų Komunikacijų Centre
liepos 3d., trečiadienį, 18 val. ŠMC Skaitykloje

Naują meno ir edukacijos centrą „Rupert“  turo metu pristatys jo direktorius Juan de Nieves, kuratorė Justė Jonutytė ir vadybininkė Justina Stašelytė. Pristatymų metu jie papasakos apie Rupert edukacijos ir rezidencijų programas ir atsakys į auditorijos klausimus.

„Rupert“ yra projektų pagrindu veikiantis tarpdisciplininis edukacijos, rezidencijų ir parodų centras Vilniuje. Architekto Audriaus Ambraso suprojektuotas naujasis Rupert pastatas atvers duris jau šių metų liepą. Pastate veiks parodų ir projekcijų erdvė, nuolat vyks paskaitos ir reziduos Lietuvos ir užsienio menininkai, kuratoriai ir kultūros vadybininkai.

Paraakademinė „Rupert“ edukacinė programa prasidėjo 2012 metų birželį. Ši programa yra skirta jauniems kūrėjams iš viso pasaulio, siekiantiems įgyvendinti savo projektą ir pradėti karjerą savo srityje tarptautiniu mastu mastu. Projektai gali būti kuo įvairiausi, kaip kad sukuruoti parodą, parašyti knygą, nufilmuoti filmą, išleisti žurnalą, suorganizuoti įvykį ar sumodeliuoti instituciją ir t.t. Rupert yra ta vieta, kur galima rimtai dirbti.

„Rupert“ rezidencijų programa yra skirta menininkams, rašytojams, kūrėjams, kuratoriams ir akademikams iš Lietuvos ir viso pasaulio. Per beveik tris mėnesius trunkančias rezidencijas kiekvienas iš kūrėjų galės įgyvendinti arba užbaigti savo meninį projektą ir jį pristatyti visuomenei. Rupert rezidentai idėjų galės semtis iš unikalaus Lietuvos konteksto bei į savo projektus įtraukti vietos bendruomenę. Savo ruožtu, vietos bendruomenė galės lankyti rezidentus atvirų studijų metu, bei dalyvauti rezidentų vedamose laboratorijose ir paskaitose.

Paraiškas į„Rupert“ rezidencijų ir edukacijos programas galima teikti atitinkamai iki liepos 14-os ir rugpjūčio 1-os dienos.

Daugiau informacijos :

 www.rupert.lt

Foto:  kinfo.lt, Autorius: Rokas Milius.