.

Susitikimas su Laura Garbštiene parodoje „Sopulingoji ir Banga“ Kauno paveikslų galerijoje

Vasario 25 d., penktadienį, 17.30 val. Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16) vyks susitikimas su menininke Laura Garbštiene jos parodoje „Sopulingoji ir Banga“.

Laukia pasivaikščiojimas drauge su autore jos sukurtais Kalneliais mėginant atskleisti parodos užuominas: Sopulingosios ir šunelio Bangos, iškastų Septynių kardų, suverptos Aureolės, išaustos Septyngubos vaivorykštės, Vėrinio ir pačių Kalnelių iš medvilnės audinio, apklojusio radiolas, magnetolas ir „Šilelius“.

Uždengdama parodą „Banga: žmonių balsų kanalas“ Laura Garbštienė atidengė tai, ko kitaip nebūtume pastebėję. Ši specialiai bendruomenių erdvei „Mažosios istorijos“ ir „Didžiosios pramonės“ ciklui sukurta instaliacija – proga platesniam pokalbiui apie darbą kaip ritualą, gamybą ir vartotojiškumą, apie ekologiją ir išlikimą.

Laura Garbštienė (g. 1973 m.) – tarpdisciplininio meno kūrėja, Vilniaus dailės akademijoje baigusi tekstilės magistro studijas. Menininkės kūryboje pastebima humoro nestokojanti institucinė kritika, ekologinių temų plėtotė bei kritiškas požiūris į vartotojiškumą. Jos kūriniai buvo pristatyti svarbiose šiuolaikinio meno parodose bei renginiuose, įtraukti į įvairias kolekcijas Lietuvoje ir užsienyje.

2017 m. Laura Garbštienė Dzūkijoje įkūrė meno iniciatyvą „Verpėjos“, skirtą tyrinėti ir permąstyti tradicinės kaimiškos gyvensenos ir gamtos saugojimo temas, įgalinti diskursą apie procesus ir pokyčius tiek vietiniu, tiek globaliu mastu. Nuo 2019 m. „Verpėjos“ kuruoja Marcinkonių stoties galeriją, nuo 2020 m. tarptautinės meno rezidencijos programą.

Registracija į susitikimą el. paštu: mazosios.istorijos@gmail.com

Susitikimo metu būtina dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.

Dalyvavimas renginyje su muziejaus bilietu.