.

Susitikimas su fotomenininku Gintautu Trimaku parodoje „#atsakymas#spalva#slinktis“ LNDM Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje

Vasario 24 d., penktadienį, 17.30 val. LNDM Prano Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33, Klaipėda) vyks susitikimas ir pasivaikščiojimas su fotomenininku Gintautu Trimaku po parodą „#atsakymas#spalva#slinktis“.

Parodoje „#atsakymas#spalva#slinktis“ pristatomi abstraktieji menininko G. Trimako (g. 1958) darbai nuo 1993 m. kurto „Dienoraščio“ iki lumen printų ir cianotipijų, t. y. G. Trimakas naujausių spalvos paieškų pasitelkiant popierių, šviesą ir jai jautrias chemines medžiagas. Jau aštuonerius metus menininką domina baltoje šviesoje slypinčios spalvos, kurias jis išryškina camera obscura fotografuodamas saulės judėjimą dangaus skliautu, cheminiu junginiu braukydamas popierių, siųsdamas sukauptos šviesos raštų „atsakymus“ ir atlikdamas kitus veiksmus. Šalia užfiksuotų abstrakcijų parodoje bus galima stebėti ir tebevykstančius procesus, kai šviesos, veikiamos spalvos, kinta visą parodos laiką. G. Trimakas jau nuo pat pirmųjų savo parodų 9-ajame dešimtmetyje išgarsėjo konceptualiu požiūriu į fotografiją.

Kuratorė Agnė Narušytė

Paroda veikia iki 2023 m. balandžio 2 d.