.

Meno pievos: Iššūkiai nusistovėjusioms struktūroms

Kūrybinių industrijų centras Pakrantė, bendradarbiaudamas su meno, rezidencijų ir edukacijos centru Rupert, kviečia į neformalių renginių ciklą su įvairių sričių Lietuvos meno atstovais –,,Meno pievos”.

Susitikimų metu, Lietuvos kultūros ir meno veikėjai dalinsis patirtimis, kūrybiniais procesais, pokalbiais su kitų sričių specialistais ir publika. Taip pat bus pristatomos aplink centrą įveiklintos menininkų instaliacijos.

Trečiojo „Meno pievos“ susitikimo dalyviai Robertas Narkus ir Egidijus Mardosas, kviečia rugpjūčio 13-ąją, 19 val,. Pakrantės skaityklos erdvėje, prisijungti prie pokalbio apie vadybos ir ekonomikos praktikas kultūroje. Kultūros institucijos dažnai nesąmoningai atliepia tam tikras, tiek politines, tiek ekonomines idėjas projektų vykdymo metu. Tuo pačiu metu atsiranda vis daugiau nepriklausomų, savarankiškų meno projektų, kurie meta iššūkį nusistovėjusiems vadybos stiliams ir institucinėms stuktūroms.

Ko siekiama tokiais meno projektais ir kokie kompromisai yra neišvengiami veikiant tarp menininkų ir kitų organizacijų? Kokie alternatyvūs organizavimo ir vadybos būdai gali susikurti laviruojant tarp skirtingų disciplinų?

Robertas Narkus savo meninę praktiką apibrėžia kaip aplinkybių vadybą atsitiktinumų ekonomikoje. Ieškodamas naujų būdų apibrėžti menininko veiklą, Robertas Narkus nuolat įsivelia į keisčiausias kolaboracijas, steigia kūrinius-bendroves ir organizacijas kvestionuojančias autorystės, ekonomikos ir socialinio teisingumo sampratas. Robertas Narkus yra vienas Vilniaus patafizikos instituto įkūrėjų, eksperimentinės inžinerijos stovyklos “eeKūlgrinda” organizatorius ir “Autarkia” menininkų dienos centro steigėjas.

Dr. Egidijus Mardosas yra politikos filosofas, DEMOS kritinės minties instituto ekspertas, Aristoteliškų studijų ir kritinės teorijos centro (MRU) narys. Tyrinėja ir rašo apie šiuolaikinę politinę teoriją, politinę ekonomiją, šiuolaikinių visuomenių kritikos perspektyvas.

Iki Pakrantės galima atvykti 15 autobusu, kuris išvyksta iš Tverečiaus stotelės kas valandą ir sustoja Antrojo paplūdimio stotelėje tiesiai priešais Pakrantės pastatą. Tikslus autobusų tvarkaraštis čia: https://bit.ly/autobusas_15
Renginių ciklą „Meno pievos“ iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.
Taip pat kviečiame rinktis draugišką gamtai transportą – dviratį arba naudotis CityBee – imu ir važiuoju

Renginių ciklą „Meno pievos“ remia Lietuvos kultūros taryba.