.

„Laboratorija 41“ - nauja meno projektų ir parodų erdvė Šiauliuose

Startuoja nauja meno projektų ir parodų erdvė Šiauliuose, kurioje sukuriama galimybė įvairių sričių kūrėjams viešai pristatyti pavienius ar grupinius projektus. Siekiama, kad įkurdinta erdvė būtų įveiklinta meno bendruomenės poreikiams.

Naująją erdvę atidarysime pristatydami parodų ciklą, laikinai pavadintą Laboratorija 41, kuriame menininkai komunikuodami tarpusavyje pristatys savo asmeninį kūrybos lauką ir specialiai šiai vietai sukurtus objektus. Tai erdvė, skirta atvirai eksperimentuoti, gyvai mastyti, apie tai kalbėti, bandyti sukurti, o sukūrus išeksponuoti. Tarpdisciplininis kultūrinis bendradarbiavimas, tarpsritinė kolaboracija, slinktis nuo kūrybos proceso fiksavimo prie meninės idėjos plastinio įprasminimo – tai pagrindinės idėjos, kurios išprovokavo parodų ciklo pradžią ir naujos edvės atsiradimą.

Pirmojoje parodų ciklo dalyje – dviejų Šiaulių miesto menininkų Broniaus Rudžio ir Dainiaus Trumpio kolaboracija. Šis meno įvykis truks vieną dieną, tad kviečiame užsukti, pajausti, pakomunikuoti lapkričio 15 dieną nuo 17.00 iki 22.00 val., adresu Aušros al. 41, Šiauliai (Aušros alėjos ir Žemaitės gatvės kampas).

Organizatorius – LDS „Šiaulių dailininkų organizacija”.
Projektą („Meno aviliai”) iš dalles finansuoja Lietuvos kultūros taryba