.
2023 08 12

Jeronimo Mantvydo Seibučio paroda „Atvira funkcija“ apleistame Vilniaus šiltnamių kombinate

Rugpjūčio 12 d., šeštadienį, 14:00 val. privačioje studijoje (Šiltnamių g. 30, Lazdynų seniūnija, Vilnius) įvyks Jeronimo Mantvydo Seibučio parodos „Atvira funkcija“ atidarymas.

„Ateikite, kad pasimėgautume sencha ir kalvadoso gėrimais, rudens melancholijos šaukliais, ir apžvelgtume mano paskiausiąją keraminių indų kelionę tarp šiltnamių griuvėsių, kurie yra mano praktikos vieta.

Artėjant neaiškiai ateičiai, esmiška atsiveria kaip iliuzija, o čia ranka atsigniaužia instrukcijomis, kurias reikia parašyti indo pavidalais. Ko iš tiesų trokštate?“

Jeronimas Mantvydas Seibutis – menininkas, šiuo metu gyvenantis ir kuriantis Vilniuje. Autoriaus kūryboje sutinkamos istorinę atmintį ir kultūrines kolektyvines traumas žyminčių artefaktų bei miesto organizmo paralelės.

Daug metų studijavęs ir domėjęsis japonų estetikos sampratomis, keramikos ir gėrimų kultūra, pastaraisiais metais kuria vienetinius keramikos indus, atrasdamas naujas funkcionalumo, disfunkcijos ir ergonomikos ryšiais paremtas formas. Šie kūriniai degami malkinėse krosnyse pasitelkiant Raku arba Anagama technologijas.

Ypatinga padėka Jūratei Narmontaitei, Mildai Dainovskytei, Vilniaus puodžių cechui ir Anastasijai Sosunovai

Paroda bus atvira rugpjūčio 12-13 d., 14:00-19:00 val.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Nuotr. iš asmeninio autoriaus archyvo