.

Grupinė paroda „Kintanti talpykla“ KKKC

Rugsėjo 22 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) atidaroma grupinė paroda „Kintanti talpykla“.

Drėgmė skverbiasi į tankų medienos kūną iš šilto, nešvarios prigimties molio. Įsigeria į rankas ir kojines, plaukus, kilimus ir paliktą popierių. Taip stiprindami vienas kitą, medis ir molis plečiasi, o vėliau vėl atsitraukia vienas nuo kito; kol galop savo savybėmis amžiams susijungia į tvirčiausią tinklą. Tai – talpykla akimirkoms, niekada nenudžiūsiančioms laiko vandenyse.

Išlikusi fachverko (vok. Fachwerk – karkasinis statinys) architektūros pastato dalis mena apie čia buvusį grūdų, o vėliau – trikotažo sandėlį. Ilgą laiką saugojimui projektuota erdvė neprarado pirminės savo paskirties.

Parodoje pristatomi skirtingose disciplinose veikiančių menininkų kūriniai – tekstilės, skulptūros, keramikos, drožybos, dizaino objektai. Autoriai įkvėpimo semiasi iš industrinių, funkcinių erdvių, specifinių savybių, telkiasi archajiškas technologijas, medžiagas ir apdirbimo būdus.

Milda Dainovskytė – kuratorė ir menininkė, projektus dažniausiai realizuojanti architektūriškai ar vietos specifika išsiskiriančiose erdvėse, ne vieną kuratorinį sumanymą įgyvendinusi regionuose. Personalinius kūrinius autorė grindžia istoriniais archyvais, telkiasi vietos kontekstą, konkrečias teritorijas, kvapus.

Parodos menininkai: „allsofeatherlightseven“, Dovydas Laurinaitis, Eglė Ruibytė, Gediminas G. Akstinas, Jeronimas Mantvydas Seibutis, Morta Jonynaitė, Mykolas Sauka, Rokas Janušonis, Vilius Dringelis

Projekto „Šiuolaikinės grafikos erdvės” iniciatorė vadovė – Agnietė Skirmantienė
Kuratorė: Milda Dainovskytė
Grafinis dizainas: Igor Sigal
Kalbos redakcija ir vertimai: Alexandra Bondarev

Organizatorius: Klaipėdos kultūrų komunikacijos centras (KKKC)

Paroda veiks iki spalio 22 d.

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: III–VII 11– 19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).