.

Eglės Budvytytės ir Tomisla Feller performansas ŠMC kino salėje

Gegužės 1 d., trečiadienį, 19 val.  ŠMC kino salėje vyks Eglės Budvytytės ir Tomisla Feller performansas.

Renginys nemokamas. Vietų skaičių ribotas, todėl būtina išankstinė registracija: info@cac.lt.

Savo vokaliniuose ir choreografiniuose performansuose menininkė  brėžia santykius tarp kūnų ir jų aplinkos, tiek tyrinėdama užkoduotus elgesio modelius viešose erdvėse, tiek persluoksniuodama ribas tarp to, kas žmogiška ir nežmogiška.

Trečiadienį vyks du perfomansai: „Lazy Larva“ ir „Medusa: A Tender Version“, kuris kurtas bendradarbiaujant su Tomislav Feller.

„Lazy Larva“ yra performansas, dainos forma transliuojantis įvairius gyvybės pavidalus ir sąvokas, nubrozdintus modernybės ir ekstraktyvizmo. Jame žaidžiama su pasikartojimo, rimo bei garso efektais pakeistu balsu, fiziniu artumu ir jų pajėgumu sukelti bendrumo būseną ir dainavimą žiūrovams.

„Medusa: A Tender Version“ bando prijungti Medūzos kūną prie jos galvos. Žvilgsnis, plaukai, gyvatės, akmenys, dievai, nesilaikydami jokios konkrečios tvarkos, užeina į performanso erdvę, kad atšvęstų moters pabaisos galią ir balsą.

EGLĖ BUDVYDYTĖ yra Amsterdame gyvenanti ir dirbanti menininkė. Ji baigė Pieto Zwarto institutą Roterdame (2008 m.) ir nuo tada užsiima kūryba, esančia performanso ir vizualiųjų menų sankirtoje.
TOMISLAV FELLER yra Amsterdame ir Zagrebe gyvenantis choreografas bei performanso menininkas. Jis 2010 m. baigė Naujųjų šokio krypčių mokyklą (School for New Dance Development) ir nuo tada dalyvauja solo bei grupiniuose projektuose, veda kūrybines dirbtuves ir judesiu tyrinėja kūniškas būsenas