.

Danieliaus Sodeikos paroda „Žodžio forma“ galerijoje „Meno parkas“ Kaune

Lapkričio 30 d., ketvirtadienį, 18 val., galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks skulptoriaus Danieliaus Sodeikos parodos ŽODŽIO FORMA atidarymas.

Personalinėje Danieliaus Sodeikos parodoje „Žodžio forma“ pristatomi pastarųjų metų skulptūriniai objektai, daugiausiai iš medžio ar, ieškant prasmių praplėtimo, jo dueto su kita medžiaga. Kūrinių formos minimalistiškos – rodos, autorius klauso gamtos, ja seka, įsikiša tik akcentuodamas tai, ką išgirdo ar suprato. Ši paroda tai dialogas tarp formos ir žodžio. Danielius iš prigimties yra lingvistas ir kasdienoj visada ieško žodžių reikšmių, todėl iš jų kylantys objektai atsiranda natūraliai, kūrybos eigoje.

Žodžiai turi tam tikrus garsų sąskambius, emocijas, kurie padiktuoja formą. „Aš turiu žodį ir asociatyviai pagal tą žodį darau darbą. Pavyzdžiui sidabras kaip žodis siejasi su švaros emocija, skaistumu ir man buvo svarbu kaip šitą žodį parodyti, kokiu būdu sudaryti jam erdvę, kad eit vis arčiau šio objekto.”

Šioje parodoje kūrinių pavadinimai neįvardyti, menininkas kviečia jus, žiūrovus, tapti aktyviais dalyviais – įnešti savo interpretacijas, suteikti vizualioms formoms garsinę, žodinę išraišką. „Man įdomu ar atsiras kažkokių naujų garsų derinių. Noriu pamėgint pažaisti su tuo, kas yra objektas ir kas yra žodis. Norėčiau, kad kūrinys atrastų savo vardą. Taip mano koncepcija įgytų prasmę.“

Padėka: Lietuvos kultūros tarybai už suteiktą stipendiją ir Všį Kūrybos ir užimtumo Stuba.

Paroda galerijoje „Meno parkas“ veiks iki gruodžio 23 dienos.

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.