.
2009    11    03

Projektas "Naujas miesto veidas" pristato lenkų meno parodą ONE DOG

artnews.lt

one dog

Lapkričio 4 d., 18 val. Vilniaus geležinkelio stoties antrame aukšte pristatoma „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009″ projekto „Naujas miesto veidas” paroda ONE DOG. Tai 6 dešimtmečių fotografijų paroda iš Lenkijos. Projekto autorė – Violka Kus, projekto kuratorius- Vaclav Kučma.

Parodos autoriai siekia atskleisti savo kartos požiūrį į fotografiją Lenkijoje, politinių, socialinių santykių įtaką jos evoliucijai, eksponavimo kitimą: pradedant nuo gobelenų bendrovės, pateikiant Lenkijos liaudies respublikos spaudos, 80-ųjų pogrindžio publikacijas, baigiant meno ir komercinėmis instaliacijomis. „One Dog” projekte kalbama apie fotografijos istoriją ir tradicijas realybę imituojančiose situacijose – parodose. Vienas iš parodos tikslų – atskleisti fotografijos techninę raidą, taip pat menininko pozicijos – prioritetų ir vaizduojamų objektų – kaitą.

Menininkai: seserys Aneta ir Violka, Kus Kinga Eliaš, grupė „Ludz Kaliska”, Katažyna Zablocka, Mateuš Penk, Tomaš Dobiševski.

Vilniaus geležinkelio stotyje tęsiamas filmų ciklas „Dimensija 12″.

Tai filmai apie skirtingų kartų iškilias Lietuvos asmenybes. Filmų ciklo „Dimensija 12″ autoriai Džiugas Katinas ir Karolis Jankus pakvietė projekte dalyvauti mūsų žymius menininkus: Vladimirą Tarasovą, Sigitą Gedą (1943–2008),Vytautą Landsbergį, Valentiną Masalskį, Violetą Urmanavičiūtę-Urmaną, Oskarą Koršunovą ir Joną Meką. Kiekvienas iš jų turėjo pasirinkti sau tinkamą unikalią erdvę dualizmo „menininkas ir objektas” kontekste.

Filmų ciklas „Dimensija 12″ nuo lapkričio 4 d. papildomas dviem naujais filmais, pasakojančiais apie Donatą Banionį ir Andrių Mamontovą.

Lapkričio 4 d., 17 val. Vilniaus autobusų stoties laukiamojoje salėje
bus pristatyti Andriaus Kviliūno filmai: 2minutės, Dvigubas laisvės pojūtis, Untitled, Santykis, Fotografija, Pirmas potyris, Trys mirtinos nuodėmės pagal mano mamą, Kaip tapti angelu?, Kelias į Rojų (pasiskolinti sparnai), Vienas sapnas-dvi žmogžudystės, Melancholija, Sapnas po sapno, Final Cut, Atsisveikinimas, My Way, Negimę vaikai.

www.vilnius2009.lt informacija.