.
2009    04    23

Projektas “Lietuvos menas – NAUJAI” jau Lietuvoje

artnews.lt

š. m. balandžio 24 d. 18 val. galerija „Meno parkas“ kviečia į parodos „Šiuolaikinis Lietuvos menas – NAUJAI“ atidarymą Klaipėdos parodų rūmuose (projekto kuratorius Krzys­ztof Sta­nisław­ski).

Parodoje eksponuojami 33 šiuolaikinių Lietuvos menininkų kūriniai (tapyba, fotografija, instaliacija, video, objektai).

Paroda 2008–2009 m. jau buvo pristatyta Lenkijoje: Bytgoščiaus miesto galerijoje, ,,Szyb Wilson“ galerijoje Katovicuose, Olštino meno galerijoje.

Taip pat bus pristatytas didžiausias per pastaruosius 10 metų išleistas albumas (282 psl.) apie šiuolaikinius Lietuvos menininkus. Kataloge gausu kūrinių reprodukcijų bei išsamūs K. Sta­nisław­skio tekstai apie menininkus ir jų kūrybą. Katalogas išleistas lenkų- anglų kalbomis.

Taip pat bus pristatytas katalogas (lietuvių – lenkų kalbomis) su iliustracijomis iš jau įvykusių Lenkijoje surengtų parodų bei straipsniais ir atsiliepimais apie šią parodą iš lenkų spaudos.

2009 m. balandžio 25 d. 14 val. galerijoje „Arka“ (Vilnius) ir 2009 m. balandžio 26 d. 14 val. galerijoje „Meno parkas“ (Kaunas) įvyks susitikimai su kuratoriumi K. Sta­nisław­skiu ir  projekto rengėjais. Renginių metu bus galima įsigyti minėtus katalogus.

Galerijos „Meno parkas” informacija.