.
2018    06    04

„Postdisciplininio leksikono“ pavartymas su autoriais ir DJs „Sodų 4“

artnews.lt

Birželio 6 d. 19 val. projektų erdvėje „Sodų 4“, Vilnius, vyks „Postdisciplininio leksikono“ pavartymas su autoriais ir DJs. Kartu su Vytautais: sudarytoju Michelkevičiumi ir dizaineriu Volbeku, renginio metu gros Local girls.

Inter-, trans-, intra-, multi-, hiper-, super-, post………………disciplininis?

Tiesiai iš spaustuvės, suraitęs grafinius ženklus ir konceptualius įrašus 192 psl. leidinys – tai kvietimas darkart pažvelgti į šiandienines disciplinas ir jų ribas. Koks yra menas, kas yra menininkas, kaip yra mokslininkas, kur yra kūryba ir tyryba?

Pirmi trisdešimt atvykusių galėsite pasiimti savo kopiją.

Čia surinkti keliolika įelektrintų (urgent) terminų, kurie gali padėti užčiuopti bent dalį šiuolaikybės. Kaip greitai nuvertėja sąvokos ir kaip kinta jų turinys? Jau senai patiriame sąvokos tarpdiscipliniškumas infliaciją, nes darosi vis sunkiau susitarti dėl jos apimčių: ji pučiasi, plečiasi, keičia savo vagą ir galiausiai pradeda skleisti blogą kvapą.

Leksikone dalyvauja:
Laima Kreivytė, Julijonas Urbonas, Jurga Barilaitė, Kęstas Kirtiklis, Skaidra Trilupaitytė, Audrius Novickas, Goda Klumbytė, Miglė Anušauskaitė, Stephen Wright, Vytautas Michelkevičius, Vytautas Volbekas.

Ar čia terminų paroda, užrašų bloknotas, terminų žemėlapis – o gal tiesiog vienos laiko ir erdvės akimirkos fotografija?

P. S. Leksikono pretekstas buvo 2017 m. lapkričio 18 d. Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungoje organizuotas „Post-disciplininis performatyvus kongresas“ (moderatorius Vytautas Michelkevičius), skirtas apmąstyti 20 LTMKS metų. Daugiau: www.letmekoo.lt