.
2011    10    18

Pirmasis Artbooks.lt zinas: Santa Katkutė „A Dark Love Story“

artnews.lt

Nepriklausomi leidėjai Artbooks.lt džiaugiasi galėdami pristatyti antrąjį savo leidinį, kuris taip pat yra ir pirmas fotografijos zinų serijos VOKAS mėginimas – tai Santos Katkutės fotozinas „A Dark Love Story“.

Zinų seriją VOKAS kuruoja Lietuvoje jau pažįstamas fotografas ir kuratorius Paul Paper, šiuo metu gyvenantis Amsterdame. Pirmąja serijos autore Paul Paper pasirinko iki šiol viešojoje šalies fotografijos erdvėje menkai žinomą, tačiau neoficialioje jaunų fotografų bendruomenėje puikiai (at)pažįstamą kūrėją Santą Katkutę. Nors „A Dark Love Story“ yra pirmasis šios autorės platesnis (jei nedidelės apimties ir tiražo zinus galima būtų taip apibrėžti) kūrybos pristatymas leidinio pavidalu, S. Katkutę jau ne kartą yra pastebėję ir kalbinę užsienio fotografijos tinklaraščiai bei žurnalai – internetinis fotožurnalas Inconnu, šiuolaikinės kultūros žurnalas Portable TV, žurnalas Drone ir kt.

„A Dark Love Story“ pasakojama subtiliomis užuominomis, nuorodomis ar į trumpus įrašus asmeninėje užrašų knygelėje panašiomis vaizdinėmis pastabomis ir minčių blyksniais. Juodai baltų fotografijų zino dizainą sukūrė Amsterdame gyvenantis fotografas ir dizaineris Nerijus Rimkus, iš Santos nuotraukos sukūręs ir specialų plakatą, kurį galima išlankstyti iš leidinio viršelių. Šis plakatas, o kartu ir zinas, gali tapti pirmuoju VOKAS kolekcijos eksponatu.

Artbooks.lt laukia visų mėgstančių kolekcionuoti ar kankinamų smalsumo šį trečiadienį nuo 20 val. šviežiai duris atvėrusioje „Vietoje“ (Šv. Ignoto g. 12, Vilnius) vyksiančiame zinų išpakavime be scenarijaus, tačiau su autore.

Jei pristatymo metu nespėsite ar nepanorėsite įsigyti zinų, vėliau juos bus galima rasti internetiniame meno leidinių knygyne www.artbooks.lt. 50 vienetų tiražo leidiniai bus sunumeruoti bei pasirašyti pačios autorės.