.
2010    11    09

Paskutinis „Three uses of the knife“ susitikimas: Anton Vidokle ir „Transmission Gallery“

artnews.lt

transimssion gallery

Lapkričio 12 d., penktadienį, 14 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) vyks paskutinysis tarpautinių  dirbtuvių jauniems meno profesionalams „Three uses of the knife“  susitikimas, kuriame dalyvaus „Transmission Gallery“  atstovai Rebecca Wilcox ir Mark Briggs bei – videokonferencijos būdu – Niujorko menininkas Anton Vidokle. „Three uses of the knife“ jau antrus metus rengiamas internetinio šiuolaikinio meno dienraščio Artnews.lt, Nacionalinės dailės galerijos informacijos centro bei Šiuolaikinio meno centro iniciatyva.

Paskutiniojo seminaro metu publika turės galimybę susipažinti su netradicinėmis, alternatyviomis menininkų iniciatyvomis, leidusioms jiems įsitvirtinti meno pasaulyje bei tapti sektinais pavyzdžiais įvairiose šalyse. Savo veiklą pristatys Niujorke gyvenantis menininkas Antonas Vidokle bei Glazge įsikūrusios „Transmission gallery“ atstovai Rebecca Wilcox bei Markas Briggsas, kuriuos vienija tikėjimas bendruomeniškumo ir „tinkliško“ bendradarbiavimo produktyvumu.
„Transmission gallery“ atstovai pristatys šios menininkų įkurtos galerijos istoriją, veiklos programos sudarymo principus, valdymo nuostatas bei galerijos vaidmenį pačiame Glazgo regione ir vietinio meno kontekste. Renginio metu bus galima pavartyti šios institucijos publikuojamus leidinius.

Antoną  Vidokle publika išvys tiesiai iš Niujorko, gyvos videokonferencijos metu. Menininkas kalbės apie savo naujausius projektus, tokius kaip „Time/Bank“, atskleidžiančius jo neįprastą požiūrį tiek į meninę praktiką, tiek į neišnaudotas meno profesionalų tarpusavio bendradarbiavimo galimybes.

Programa:
14:00 –  15.15 Transmission Gallery atstovų Rebeccos Wilcox bei Mark Briggs pranešimas
15:15 –  16:00 Pietų pertrauka
16:00 –  17:15 Anton Vidokle pranešimas (videokonferencija)

Anton Vidokle yra nepakeičiamo e-flux.com naujienų portalo bei žurnalo steigėjas ir vadovas, o taip pat – nepailstantis netikėtų projektų iniciatorius. Jo darbų sąraše –  projektas „Kitos Documenta kuratorius turėtų būti menininkas“, kviečiantis žymiausius pasaulio menininkus pateikti savo viziją vienai svarbiausių modernaus ir šiuolaikinio meno parodų – Documenta, Unitednationsplaza – dvylika mėnesių ir daugiau nei šimtą menininkų, rašytojų ir filosofų apėmęs nepriklausomas projektas Berlyne, inicijuotas kaip atsakas į neįvykusią meno bienalę Manifesta 6 ir dar visa eilė keliaujančių projektų.

Transmission Gallery – 1983 m. Glazgo menų mokyklos absolventų įkurta nepriklausoma parodų erdvė, tapusi katalizatoriumi panašių parodų centrų kūrimuisi visame regione. Iniciatyva, skirta jaunų Glazgo menininkų prisistatymui, išradingo valdymo dėka tapo įvairių tarptautinių projektų ir dialogų platforma.

Renginys nemokamas ir vyks anglų kalba.