.
2019    04    29

Parodos „Kinų šeji: rinktiniai kūriniai iš Kinijos nacionalinio dailės muziejaus“ uždarymo renginių programa NDG

artnews.lt

Gegužės 3–4 dienomis Nacionalinės dailės galerijos lankytojai turės paskutinę galimybę aplankyti besibaigiančią parodą „Kinų šeji: rinktiniai kūriniai iš Kinijos nacionalinio dailės muziejaus”. Šia proga NDG parengė svetingojo savaitgalio programą ir kviečia įsigyti muziejaus bilietą tik už 20 centų.

Svetingo savaitgalio programa:

Gegužės 3 d., penktadienis:

18 val. ekskursija po parodą „Kinų šeji: rinktiniai kūriniai iš Kinijos nacionalinio dailės muziejaus“ su gidu. Į ekskursiją prašome registruotis el. paštu: edukacija@ndg.lt.

Gegužės 4 d., šeštadienis:

12.00 val. – kūrybines kinų tapybos dirbtuves. Į dirbtuves prašome registruotis el. paštu edukacija@ndg.lt

13.00 val. – ekskursija po parodą „Kinų šeji: rinktiniai kūriniai iš Kinijos nacionalinio dailės muziejaus“ su gidu. Į ekskursiją prašome registruotis el. paštu: edukacija@ndg.lt.

14.00 val. – menotyrininko, Kinijos nacionalinio dailės muziejaus parodų kuratoriaus, Kūrinių įsigijimo skyriaus direktoriaus pavaduotojo Wango Xuefengo vieša paskaita „Tradicinė kinų kultūra ir tapyba“.

Menotyrininkas pristatys bendriausias trandinės kinų kultūros ir filosofijos idėjines gaires. Papasakos kaip konfucianizmas, daoizmas ir budizmas, kurie yra esminiai tradicinės kinų kultūros šaltiniai, o taip pat ir tradicinės kinų dailės idėjinis pagrindas, atsispindi tradicinės kinų tapybos raidoje.

Paskaita vyks su vertimu į lietuvių kalbą.

Visi renginiai nemokami.

 

Iliustracija: parodos „Kinų šeji: rinktiniai kūriniai iš Kinijos nacionalinio dailės muziejaus“ ekspozicijos fragmentas. Fotografė Gintarė Grigėnaitė.