.
2011    04    27

Paroda „Kiti“ Klaipėdos fotografijos galerijoje

artnews.lt

 

Balandžio 29 d., penktadienį, 17 val. Klaipėdos fotografijos galerijoje (Tomo g. 7, Klaipėda) ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1/Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) pristatoma fotografijų paroda „Kiti“.

„Kiti“ – tęstinis, antrus metus vykstantis fotografijos projektas Klaipėdoje. Projekto iniciatorius ir parodos organizatorius – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.  Parodos kuratorius – Darius Vaičekauskas.

Parodos autoriai: Berta Stubraitė, Joranas Bružinskas, Jurgita Laivė, Karolis Šumskas, Kristina Gentvainytė, Martynas Knizikevičius, Paulius Lukošius, Rita Būdvytytė, Sigitas Botvyčius, Virgilijus Skuodas, Vytautas Kumža, Vytautas Petrikas.

Praeitais metais didelio susidomėjimo ir autorių aktyvumo sulaukęs projektas paskatino jo tęstinumą. Projekto„Kiti“ metu ir šiemet siekiama pristatyti visuomenei, meno kritikams bei žiniasklaidai naujų  autorių grupę, kurių fotografijose stebima slinktis į kitonišką kūrybinį mąstymą ir matymą.

Projektas„Kiti“ bando praplėsti tradicines ribas ir sudaryti sąlygas naujų autorių integracijai į jau pripažinimą pelniusių fotografų gretas. Parodoje pristatomi kūrėjai, kurie dar palyginti neseniai, bet jau kryptingai gilinasi į fotografijos meną, turi susiformavusius ar dar tik besiformuojančius savitus kūrybos principus ir autorinę raišką.

Projektas „Kiti“ nepretenduoja į gilesnius meninės fotografijos apmąstymus ar analizes, siekia apeiti griežtus apibrėžimus, kurie bando įvardinti meninės fotografijos kriterijus. Čia inicijuojama diskusija, beveik neturinti jokių apribojimų. Vienintelis bendras, išeitinis ir galutinis taškas – fotografija. Tiek tema, tiek ir raiška. Pastaroji ypač talpi įvairiems disputams ir nuomonėms.

Projekto „Kiti“ pagrindinis tikslas – atverti tolerantišką ir perspektyvią erdvę naujų autorių vizualinėms deklaracijoms. Atsisakant išankstinių nuostatų, apribojimų ir suteikiant visišką laisvę KITŲ fotografinėms interpretacijoms.

Paroda veiks iki gegužės 31 d.

Iliustracijoje Kristinos Gentvainytės nuotrauka.