.
2023    04    24

NMK rezidencijų programa: Neringos savivaldybės stipendija

artnews.lt

Neringos savivaldybė kartu su Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija 12-ąjį kartą kviečia Lietuvoje įsikūrusius ir (arba) Lietuvos pilietybę turinčius, bet ne Lietuvoje įsikūrusius vizualiųjų ir taikomųjų menų, dizaino, architektūros, dailės istorijos, teorijos ir kritikos profesionalus bei kitų sričių menininkus ir kuratorius teikti paraiškas Neringos savivaldybės meno stipendijai.

NMK skatina dizainerius, architektus, menininkus, istorikus, naujųjų medžiagų tyrėjus, teikti projektus, apimančius susikertančias, tarpsritines praktikas, turinčias potencialo naujai artikuliuoti visuomenės santykį su šiuo konkrečiu kultūriniu kraštovaizdžiu. Programa taip pat atvira kuratoriams bei dirbantiems su scenos menais, garsu, medžiagų tyrimais ar amatais bei kinu. Taip pat laukiami ir tarpsritiniai kitų sričių profesionalų projektai.

NMK rezidencijų programa nėra atvira bakalauro ar magistro studentams.

Stipendiją sudaro 1000 Eur ir vieno mėnesio trukmės rezidencija NMK 2023 m. lapkričio 1-30 d. Laimėjus kūrybiniam kolektyvui stipendijos dydis nesikeičia. Paraiškos stipendijai gauti priimamos iki 2023 m. gegužės 16 d. Stipendija skiriama konkurso būdu. Laimėtoją renka Neringos savivaldybės ir NMK  deleguotų narių komisija.

Gyvenimo ir darbo sąlygos

Vienu metu NMK gali priimti iki penkių rezidentų. Kiekvienam programos dalyviui suteikiama 65 m2 ploto gyvenamoji/darbo studija su kuklia virtuve, vonios kambariu, miegamuoju ir darbo vieta. Rezidentams taip pat suteikiama galimybė naudotis visomis bendromis erdvėmis, kaip skaitykla ir dirbtuvėmis, kuriose jie turės prieigą prie audimo staklių, lazerinio pjaustymo staklių, medžio ir metalo apdirbimo įrankių, skaitmeninės fotografijos, vaizdo ir garso įrangos, šilkografijos instrumentų ir rankinės spaudos įrangos. Be to, dalyviai galės naudoti natūraliai išdžiovintas, iš Neringos miškų medienos pagamintas lentas, supjaustytas per pastaruosius tris miško kirtimo sezonus ir šiuo metu saugomas NMK.

Vaikai / Partneriai / Svečiai / Gyvūnai

Visi kviečiami apsistoti NMK rezidencijos laikotarpiu. Svečiai ir partneriai turi mokėti 8€/para pagalvės mokestį.

Paraiškoje turi būti pateikta:

1) Užpildyta paraiškos forma.

2) Portfolio, darbų arba tekstų pavyzdžiai (atrinkti 3–5 aktualūs projektai)

3) Atnaujintas CV (ne daugiau nei 2 lapai A4 formate)

4) Visus dokumentus pateikite PDF formatu viename faile (maks. dydis 5 MB), laikydamiesi nurodyto eiliškumo ir pavadinimo schemos: „Vardas Pavardė_Neringa23.“

Paraiškas ir su jomis susijusius klausimus siųskite el.paštu: residency@nidacolony.lt

Atrankos eiga ir kriterijai

Paraiškas vertina VDA Nidos meno kolonijos komandos. Atrinktos penkios geriausios paraiškos pateikiamos Neringos savivaldybės vertintojų komandai.

Vertinimas atliekamas remiantis pareiškėjų pateikta medžiaga pagal toliau nurodytus kriterijus:

– profesionali meninė praktika, atitinkama patirtis pristatant ir aptariant kūrinius viešai;

– būtinybė darbą atlikti Nidoje, įsigilinant į NMK veiklą tiek kaip institucijos, tiek kaip organizacijos;

– Nidoje praleistos rezidencijos poveikis bendrai praktikai;

– projektas turi būti įgyvendintas mėnesio trukmės rezidencijos NMK metu, o rezultatai pristatyti rezidencijos pabaigoje.

Stipendija skiriama iš Neringos savivaldybės biudžeto lėšų.