.
2018    11    14

NDG - Olof Olsson performansas „Atsikratant liūdesio"

artnews.lt

Lapkričio 17 d. 15 val. NDG auditorijoje vyks danų šiuolaikinio meno kūrėjo Olofo Olssono performansas „Atsikratant liūdesio“.

Kas sieja Toblerone su Steve Jobs, Charlie Chaplinu, Adomu ir Ieva, Immanueliu Kantu ir vonios keramika? Olofas Olssonas nukelia jus į komiškumo „infoteinmento“ linksmuosius kalnelius – nuo kvailumo žemumų iki poetiškumo aukštumų ir atgal. Anot menininko, „nėra geresnio būdo atsikratyti liūdesio kaip „Atsikratant liūdesio“.

„Atsikratant liūdesio“ – tai info komedija, kurioje susipina meno istorija, šokoladas, Colos gėrimai, asmeniniai kompiuteriai, filosofija, politika ir teologija. Taip pat įsiterpia ir romantinė melodrama, kurioje Olafo (beveik) partneris yra gundomas itin žymaus programinės įrangos anterprenerio (angl. entrepeneur) neapmuitintų prekių (angl. tax free) parduotuve Delio Indira Gandhi oro uoste. Visa tai persunkta Olafo specifine meile kalbai: „Mūsų kalba ir pasaulis ne visada vienas su kitu sukibę. Ši netvarka mus nervina, ir tai yra juokinga“ (Olof Olsson).

Olofas Olssonas yra iš Danijos kilęs šiuolaikinio meno kūrėjas. Jaunystėje dirbo radijo laidų vedėju ir žurnalistikos bei dokumentinės fotografijos srityse. Olssonas studijavo kalbas, filosofiją ir vertimo teoriją. Nuo 2007-ųjų kuria pasakojamuosius performansus, turinčius paskaitos, pasisakymo, komedijos,pokalbių laidos ir klausimų-atsakymų sesijos bruožų.

Performanso trukmė – 3 val. (su pertrauka)

Performansas vyks anglų kalba. Renginys nemokamas.

Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba