.
2012    10    11

Naujoje „Commune Art“ erdvėje - renginių ciklas „CMUER OMNAT“

artnews.lt

Spalio 12 d., penktadienį, 19.30 „Commune Art“ atveria naują galerinę erdvę Paribio g. 12, Vilniuje, ir pristato nekomercinį jaunųjų menininkų kuruojamą projektą – parodų ciklą „CMUER OMNAT“.

CMUER OMNAT  – lankstus, Vilniaus urbanistinėse erdvėse vykstantis tarpdisciplininio meno projektas, apjungiantis tarpdisciplininio meno parodas, kūrybines dirbtuves, menininkus ir žiūrovus. CMUER OMNAT atveria erdvę jauniems kūrėjams išreikšti savo idėjas, prisideda prie jauno meno sklaidos.

Parodų ir kūrybinių dirbtuvių programa:
Spalio 12 d. „Tai“ / Etoja ir Asylum
Spalio 26 d. „Minimalizm/kanibalizm“ / Aleksandr Nazimov ir Roma Duda
Lapkričio 9 d. „Anti-gravity“ / Joana Čuiko
Lapkričio 16 d. „Vaizdiniai“ / Evaldas Jansas
Lapkričio 30 d. „Pin-hole“ / Pinhole kūrybinės dirbtuvės

Apie parodą „TAI“:

Parodą kuria du skirtingi menininkai, su savo asmeniniu atlikimo stiliumi, tematikomis bei uždaviniais.
Todėl tam, kad išvengti suvaržymų, pasirinkta abstrakti tema.

Pasak parodos autorių, „pavadinimą TAI reikia suprasti kaip – darbų visumą, visą tai, ką sukurėme. Tai yra mūsų sukauptos per tam tikrą laiką medžiagos ekspozicija, tačiau kiekvienas iš menininkų šią darbų grupę surinko pagal nuosavus kriterijus, pasirinkti darbai nėra atsitiktiniai“.

Pagrindinis parodos akcentas yra bendrai kurtas darbas, kuris tampa šiuos kūrėjus jungiančiu elementu. Paveikslas yra suformuotas iš daugelio mažų piešinių, tačiau nuo pat pradžių kurtas kaip vienas vienetas. Atlikimo technika – drobė, mišri.