.
2013    07    23

Monikos Požerskytės foto projektas galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje

artnews.lt

pozerskyte

Liepos 25 d., ketvirtadienį, 17 val., galerijoje „Vartai“ pirmą kartą bus pristatomas jaunosios kartos fotografės, Monikos Požerskytės foto projektas „KETURI“.

2013 m. birželio 5 dienos popietę spaudoje pasklido pranešimas, jog keturi Lietuvos fotografijos meistrai: Antanas Sutkus, Aleksandras Macijauskas, Romualdas Požerskis bei Romualdas Rakauskas susirinko į būrį ,,Pix“ studijoje bendrai (juodai baltai) nuotraukai. R. Požerskio paraginti, o M. Požerskytės įamžinti, fotomenininkai šmaikštavo, jog neturėjo bendros nuotraukos ir kol dar tebėra gyvi, reikėjo nusifotografuoti. Fotomenininkai pozavo laikydami žymiausius savo darbus, bei jaunystės autoportretus, buvo įamžinti ir juostiniais fotoaparatais.

„Portretinė fotografija be galo galinga ir paveiki fotografijos stiris. Šie keturi portretai turbūt labiausiai turi reikšmę istoriniame kontekste. Manau, jog šie keturi fotografai ir yra visos vadinamos Lietuvos fotomokyklos ašis. Jau dabar jie yra istorinės vadovėlių asmenybės. Kodėl būtent jie? Jau atsakė visi, kas domisi fotogafijos istorija ne tik Lietuvoje. Manau serija tęstina. Tiesiog toliau ją galėtų vystyti kitos kartos bei krypties fotomeninkai.“ – pasakojo Monika.

Iliustracijoje: Monika Požerskytė, KETURI, 2013