.
2017    01    13

„Mind the Object #3” parodos uždarymas tarp Kauno ir Vilniaus

artnews.lt

S. Leonavicius

Sausio 14 d., šeštadienį, 16 val. projektų erdvėje „Kabinetas” (A. Mapu g. 20, Kaunas) vyks parodos „Mind the Object #3” uždarymas. Uždarymą lydės Sauliaus Leonavičiaus „Įtartino daikto” kelionė traukiniu Kaunas–Vilnius. Planuojamas kelionės maršrutas: „Kabinetas”, galerija „POST”, Kauno geležinkelio stotis, traukinys Kaunas–Vilnius, uždarymo pabaiga Vilniuje.

Sauliaus Leonavičiaus „Įtartinas daiktas” – tai lazda su ryšuliu, kurią neša kvailys Taro kortų arkanoje. Joje jaunuolis tvirtai žengia į priekį, aukštai iškėlęs galvą, žvelgia į horizontą. Prieš jį – atvira erdvė, nauja pradžia, naujos galimybės ir nuotykiai. Jis kviečia į kelionę ten, kur dar niekas nežinoma, kur vietos dar nepažymėtos žemėlapiuose. Jis siūlo naujas patirtis ir kviečia drąsiai pulti likimui į glėbį. Pasitikėkite vidiniu balsu, nepaisant kiek kvailai ir beprotiškai jis skambėtų. Nesigręžiokite atgal, su energija ir drąsa ženkite pirmyn.

Įtartinas daiktas – sunkiai nusakomas objektas, apie kurį nuolat pasakoja balsas iš garsiakalbio važiuojant traukinyje. Atpažinti, kuris daiktas yra įtartinas, paliekama kiekvieno keleivio baimės ar vaizduotės galiai. [Be priežiūros paliktas, įtartinas daiktas] yra „Fuck Language” (2016) rinkinio dalis, sukurtas bendradarbiaujant su Vida Strasevičiūte.

Iki sausio 14 d. galerijoje „POST” ir projektų erdvėje „Kabinetas” veikiančioje „Mind the Object” parodoje meno objektas traktuojamas kaip fizinė/mentalinė kliūtis, taip atkreipiant dėmesį į patį objektą ir paverčiant jį traukos centru: objektas kaip ženklas, simbolis, nuoroda, kliuvinys. Viena pirmųjų šiuolaikinės skulptūros parodų Kaune, galerijoje „POST” duris atvėrė 2014 m.

Projekto organizatoriai ir kuratoriai galerija „POST”, rėmėjai: Kauno miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.