.
2012    04    27

Michalo Budny parodoje „Didelė šalis“ - išskirtinė ekskursija su parodos kuratore Egle Mikalajūne

artnews.lt

Šį savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniuje (Konstitucijos pr. 22) baigiama rodyti lenkų menininko Michalo Budny paroda „Didelė šalis“. Nespėjusius apsilankyti ar norinčius daugiau sužinoti apie šio menininko kūrybą, galerija kviečia į išskirtinę ekskursiją su parodos kuratore Egle Mikalajūne.

Ekskursijoje bus pasakojama apie šiuo metu Nacionalinėje dailės galerijoje eksponuojamus šešis Michalo Budny kūrinius, apie jų dialogą su muziejaus erdve. Parodoje „Didelė šalis“ pristatomi nauji, pastaraisiais metais menininko sukurti kūriniai. Šie abstraktūs, taupios vaizdinės kalbos objektai, trikdo žiūrovą savo prieštaringa logika, kalba apie komplikuotas, sunkiai aprėpiamas ar suvaldomas struktūras, egzistuojančias tiek „didelės šalies” organizme, tiek sudėtingame atskiro individo pasaulyje.

Kuratorė E. Mikalajūnė apie parodą pasakos balandžio 27 d., penktadienį, 17.30 val. Ekskursija nemokama, įėjimas – su galerijos bilietu.

Parodos uždarymo renginiai vyks ir savaitgalį. Balandžio 28 d., šeštadienį, 12 val. edukacijos centre – užsiėmimas vaikams ir paaugliams, o balandžio 29 d., sekmadienį, 12 val. – edukacinis užsiėmimas šeimoms. Abu užsiėmimai skirti M. Budny kūrybai. Edukacinių užsiėmimų trukmė 1 val. Renginiai yra nemokami.

Dalyvių skaičius edukaciniuose užsiėmimuose ribotas, todėl būtina išankstinė registracija el.p. edukacija@ndg.lt, tel.: (8 5) 219 59 61.

M. Budny paroda „Didelė šalis“ veiks iki balandžio 29 d.