.
2013    07    26

„Meteo diena“: NMK rezidentų organizuojamas mokslo ir meno susitikimas Nidoje

artnews.lt

meteo_day

Menininkų grupė „Opposite Solutions“ (techno-ekologijos programos rezidentai VDA Nidos meno kolonijoje) ir Nidos Meteorologijos stotis kviečia į „Meteo dieną“ prie Nidos Meteorologijos stoties (Naglių 8b, Nida) – šalia jachtų uosto.

Liepos 27 d., šeštadienį, nuo 17 val. bus pristatomos meteorologijos mokslo subtilybės ir su jais susijusios meninės veiklos. Menininkai pirmąkart viešai parodys pačių pasigamintus sensorius ir kvies visus susikurti savas jų versijas. Be to, menininkų sukurta erdvinė struktūra kvies pažvelgti kitaip į mokslo, visuomenės ir ekologijos tvarumo santykį.

Renginio metu meteorologas Silvestras Dikčius iš Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos pristatys stotį, meteotechnologijas ir veiklas 3 kartus lygiai 17.00, 18.00 ir 19.00 val. Daugiau www.sensorsforsensors.net

„Opposite Solutions“ tai du menininkai Daniela Palimariu ir Claudiu Cobilanschi iš Rumunijos. Jie reziduoja Nidos meno kolonijoje Techno-ekologijų programoje liepą ir rugpjūtį kartu su kitais menininkais iš Vokietijos, Serbijos ir Suomijos. Daugiau www.cobilanschi.rowww.danielapalimariu.ro, www.nidacolony.lt

VDA Nidos meno kolonija 2013-2014 vykdo teminių/kuruotų rezidencijų programą kartu partneriais RIXC (LV), Baltan Laboratories (NL), Napon (Serbija), Ars Longa (FR), Finnish BioArt Society (FI), Finnish Academy of Fine Arts (FI), Liepojos universiteto MPLab (LV). Ji pasibaigs simpoziumu Inter-formatas: apie jūros ir smėlio ekosistemas 2014 metų gegužę Nidoje. Rezidencijos iš dalies remiamos ES programos Kultūra ir LR kultūros ministerijos.