.
2020    07    29

Meno pievos #2 | Augustas Serapinas ir Andrej Polukord

artnews.lt

Kūrybinių industrijų centras Pakrantė, bendradarbiaudamas su meno, rezidencijų ir edukacijos centru Rupert, kviečia į neformalių renginių ciklą su įvairių sričių Lietuvos meno atstovais – Meno pievos. Susitikimų metu Lietuvos kultūros ir meno veikėjai dalinsis patirtimis, kūrybiniais procesais ir ieškojimais, kalbėsis su kitų sričių specialistais ir publika. Antrojo „Meno pievos“ susitikimo dalyviai Augustas Serapinas ir Andrej Polukord, kviečia visus rugpjūčio 1-ąją nubusti anksčiau ir išsiruošti į neįprastą grybavimo žygį. Jo metu menininkai dalinsis mintimis apie augalus, kvies iš arčiau pažinti miško gėrybių rinkimo procesą ir drauge pasigaminti pietus iš miške surinktų gėrybių.

Kiekvienais metais išsiilgę žemiško grybų kvapo, mes klaidžiojame po miškus. Retai susimąstydami apie sporų kelionę, grybų augimo procesą ir juos supantį klimatą; mes mėgaujamės rinkimo, ruošimo ir valgymo procesais. Mūsų dėmesys nukrypsta į vieną, valgomąją rūšį, neatkreipiant dėmesio ir nepažįstant ekologinio tinklo.

Anot antropologės Anna Tsing, norint dėmesingai vaikščioti miške, net kai jis yra urbanizuotas, turite surasti gyvybės gausą: seną ir naują, tą, kuri yra po kojomis ir siekianti šviesos. Tačiau kaip mes galime nupasakoti tokį miško gyvenimą? Turbūt reikia pradėti nuo to, kad dramos ir nuotykiai neapsiriboja žmonių veikla. Tačiau mes nesame įpratę skaityti istorijų, kuriose nedominuoja herojai – žmonės. Ar yra įmanoma parodyti kraštovaizdį kaip pagrindinį veikėją, kur žmonės yra tik dalyviai?

Augusto Serapino meno instaliacijos atveria dažnai nematomas žmonių istorijas, kviečia dalyvauti ir užmegzti pokalbius nereikalaujant rezultato. Andrej Polukord meno projektai sukuria nenuspėjamas aplinkas, absurdiškas situacijas, kurių pasekoje iškyla dviprasmiškumo reikšmės. Augustas ir Andrej visų lauks rugpjūčio 1-ą dieną 8.00 ryto prie Pakrantės pagrindinio įėjimo. Prašome atsinešti įrankį grybų rinkimui ir krepšelį. Pasirūpinkite atitinkama apranga ir apsauga nuo erkių.

Iki Pakrantės galima atvykti 15 autobusu, kuris išvyksta iš Tverečiaus stotelės kas valandą ir sustoja Antrojo paplūdimio stotelėje tiesiai priešais Pakrantės pastatą. Tikslus autobusų tvarkaraštis čia: https://bit.ly/autobusas_15

Renginių ciklą „Meno pievos“ iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba