.
2014    11    28

Menininkės Ingos Linevičiūtės darbai – „Bloomberg New Contemporaries 2014” parodoje

artnews.lt

Kiekvienais metais vizualiųjų menų organizacija „Bloomberg New Contemporaries” rengia jaunųjų menininkų konkursą, kuris yra vienas svarbiausių Jungtinės Karalystės renginių, pristatančių perspektyviausius jaunuosius menininkus.  Tarp šių metų konkurso  laimėtojų – menininkė iš Lietuvos, Vidurio Lankašyro universiteto (University of Central Lancashire) absolventė Inga Linevičiūtė.

Konkurse dalyvavo 1400 jaunųjų menininkų, bebaigiančių arba neseniai baigusių studijas Jungtinės Karalystės meno aukštosiose mokyklose. „Bloomberg New Contemporaries 2014” pristato 55 perspektyviausius kūrėjus. Paroda veiks iki  2015 metų sausio 25 dienos ICA (Institute of Contemporary Arts) galerijoje Londone.

„Šiam konkursui pateikiau du savo darbus ir, mano nuostabai, abu jie pateko į “Bloomberg New Contemporaries 2014” parodą. Šis pripažinimas man yra paspirtis toliau kurti, tobulėti ir dalyvauti parodose bei renginiuose,” – mintimis dalinosi jaunoji menininkė.

Inga Linevičiūtė analizuoja dabarties momentus remdamasi mitologija, tradicine daile. Tai – istorijos tyrinėjančios socialinį etiketą, žmonių elgseną. Animacijos yra pateikiamos kaip instaliacijos – mažos projekcijos ant baltos sienos, kurios sukuria judantį (gyvą) piešinį.

Istorijų ir idėjų menininkė ieško viešose erdvėse, ją domina įvairios nenuspėjamos situacijos ir jų dalyvių reakcijos. Vienas didžiausių menininkės įkvėpimo šaltinių – senieji karikatūriniai piešiniai iliustruojantys pasakas ir mitus. Inga dominsi lietuvių mitologija, pasakomis ir sakmėmis, kuriose vyrauja gėris ir blogis, o svarbiausia dalis yra moralas. Pasak menininkės, „visos šios pasakos yra edukacinės, padeda suformuoti žmogaus pasaulėžiūrą. Aš ir pati noriu, kad mano darbai kažkiek daugiau pasakytų, atkreiptų dėmesį į tam tikrus mūsų veiksmus.“

Inga Linevičiūtė 2010 metais baigė Kauno apskrities dailės gimnaziją, 2014 metais įgijo dailės bakalaurą Vidurio Lankašyro universitete. Menininkė aktyviai dalyvauja grupinėse parodose Jungtinėje Karalystėje.

Daugiau informacijos apie parodą: http://www.ica.org.uk/whats-on/seasons/bloomberg-new-contemporaries-2014