.
2009    09    17

MEDIA DESK Lietuva ir SKALVIJOS kino centras rengia mokymus "Kinas ir naujosios medijos"

artnews.lt

MEDIA DESK Lietuva ir SKALVIJOS kino centras kviečia jaunus kino ir audiovizualinio meno specialistus (iki 35 m.) š.m. spalio 1- 4 d. dalyvauti nemokamuose mokymuose „Kinas ir naujosios medijos”, kurie vyks SKALVIJOS kino centro patalpose, A. Goštauto g. 2/15 Vilniuje. Renginys organizuojamas Tarptautinio trumpo metražo filmų festivalio „Kino šortai” metu.

Mokymai skirti susipažinti su interaktyviu kinu ir menu bei šios kūrybinės veiklos savitumu ir tarptautinėmis praktikomis. Užsiėmimai vyks paskaitų, diskusijų ir praktinio pobūdžio seminarų forma. Mokymų kalba – anglų.
Seminaruose galės dalyvauti tik iš anksto – iki rugsėjo 28 d. (imtinai) – užsiregistravę dalyviai. Prašome registracijos formoje nurodyti, kuriame (-iuose) seminare (-uose) ketinate dalyvauti.

1. Seminaras. Įvadas į medijų meno studijas.
Laikas: spalio 1 d., 12:00-16:30 val.

Koncepcija:
Šis seminaras skirtas teorinėms „on-line” ir „off-line” interaktyvumo,  nelinijinės naracijos ir tiesioginės kūrėjo-žiūrovo interakcijos studijoms.  Seminaro metu bus pasirinktos ir pristatytos svarbiausios medijų kultūros teorijos koncepcijos bei supažindinama su pagrindinėmis medijų meno formomis (interaktyviu video, „avatar“ performansu, hipertekstu, „žaismingomis“ instaliacijomis, tinklo menu ir pan.) ir įdomiais menininkais ir menininkų grupėmis (entropy8zuper!, mongrel, ®™ARK, Natalie Bookchin, Blast Theory, dlsan, Joan Leandre ir pan.) bei jų darbais. Seminaro metu teorinė informacija bus iliustruojama „on-line” ir „off-line”  projektų pavyzdžiais suteikiant. Seminaro dalyviai įgis žinių tolesnėms, individualioms multimedijų meno studijoms. Lektorė su seminaro dalyviais dalinsis savo asmenine (kūrybine) patirtimi, patars kaip vystyti interaktyvius audiovizualinius kūrinius.

Lektorė: Dagmara Kase
Dagmara Kase – medijų menininkė, dirbanti ir gyvenanti Estijoje bei įvairiose Europos šalyse. Jos kuriamas menas – audiovizualinės, interaktyvios ir tekstine informacija grįstos instaliacijos ir pan. Greta meninės veiklos Dagmara skaito paskaitas ir pranešimus apie medijų meną Estijoje ir įvairiose pasaulio vietose, kuriose vyksta diskusijos visuomenės ir medijų klausimais. Ji tiki bendradarbiavimu ir mano, kad yra itin svarbu tobulėti, tam, kad pastebėtum mažus dalykus ir detales. Savo tarpdisciplininiuose darbuose jungia teorines žinias ir praktinius įgūdžius.

Registracija: http://www.mediadesklithuania.eu/registracija
Dalyvių skaičius: iki 80 (bus registruojami pirmieji 80 dalyvių).

2. Seminaras. Interaktyvaus kino kūrybinės dirbtuvės.
Laikas: spalio 2 d., 11:00-14:00 val. — spalio 3-4 d., 10:00-13:30 val.

Koncepcija:
Trijų dienų mokymai – tai teorinių paskaitų, diskusijų ir praktinių užsiėmimų samplaika. Jų metu dalyviai susipažins su interaktyvaus kino koncepcija ir kūrimo metodais, išmoks parengti savo interaktyvaus filmo koncepciją. Seminaro eigoje interaktyvių kūrinių koncepcijos bus aptariamos su mokymų vedėju ir dalyviais.

Lektorius: dr. Chrisas Halesas
2006 m. Chrisas Halesas apgynė daktaro disertaciją tema „Permąstant interaktyvųjį kiną“. Vienas iš tezių aspektų buvo tirti interaktyvių filmų kolektyvinį poveikį performansų metu. Nuo 1995 m. Chrisas kuria interaktyvaus kino instaliacijas ir jas pristato tarptautinių medijų festivalių ir meno parodų metu, rengia mokslinius straipsnius ir praneįimus, leidžia CD-ROM‘us ir veda interaktyvaus kino seminarus įvairiose Europos šalyse. Šiuo metu Chrisas Halesas atlieka po-doktorantūros stažuotę UEL SMARTlab Londone, kurios metu toliau plėtoja tyrimus interaktyvaus kino  srityje bei dirba pedagoginį darbą.

Registracija: http://www.mediadesklithuania.eu/registracija
Dalyvių skaičius: iki 20.
Atrankos kriterijus: aiški motyvacija, kaip dalyvavimas seminare pagerins dalyvio/dalyvės profesinius įgūdžius.