.
2021    05    19

Marijos Šileikaitės-Čičirkienės personalinė paroda „Kelias. Pradžia“ „Prospekto“ galerijoje

artnews.lt

„Prospekto“ galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) 2021 m. gegužės 25 – birželio 12 d. veiks fotomenininkės Marijos Šileikaitės-Čičirkienės personalinė paroda „Kelias. Pradžia“.

 „Savitus vizualaus pasaulio suvokimo pratimus siūlo ši Marijos Šileikaitės-Čičirkienės paroda. Autorė, atrodytų, niekuo neišsiskiriančius kelio motyvus, eismo ženklus, miesto aplinką ar žmogų gamtos peizaže parodo kitaip, nei juos esame įpratę matyti kasdienybėje: iš neįprastų perspektyvų, fragmentiškai, didelio kontrasto nuotraukose. Taip kasdienybė paverčiama estetinio patyrimo šaltiniu, o žiūrovas skatinamas balansuoti tarp įprastų tikrovės objektų atpažinimo ir jų nekasdieniško, kone abstraktaus grožio pajautos“, – teigia menotyrininkas Tomas Pabedinskas.

Fotografijose matomus fragmentiškus kelio motyvus ir kitas užuominas į fizinę bei dvasinę žmogaus kelionę pati autorė apibūdina kaip „žmogaus išgyventas akimirkas, kurios yra skersinis patyrimų pjūvis savo paties išgyvenimams ir matymui.“

 Pasak menotyrininko, Marijos Šileikaitės-Čičirkienės fotografijos byloja ir apie tai, kad mūsų gyvenimuose pėdsakus palieka bei įvairiomis formomis kasdienybėje įsikūnija neapčiuopiamos svajonės, kurios žmogų lydi visos gyvenimo kelionės metu ir primena apie save pravažiuojant pro baltus sklandytuvus vaikišku paspirtuku ar išvydus popierinį laivelį.

 Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

 „Prospekto“ galerijos darbo laikas: II – V, 12–19 val., VI, 12–16 val.