.
2016    07    21

Mainų laboratorija „pasidaryk pats“#2: „Energijų ieškojimas“ su Vaclovu Mikailioniu ir Sauliumi Leonavičiumi

artnews.lt

mainu-laboratorija-energija


Liepos 26 d. antradienį, 14:00-18:00 val. projektų erdvė „Sodų 4“ (Sodų g. 4, Vilnius) vyksMainų laboratorija „pasidaryk pats“#2: „Energijų ieškojimas“ su Vaclovu Mikailioniu ir Sauliumi Leonavičiumi. Atviras pristatymas 18:00 val.

Dalyvavimas su patvirtinta registracija el. paštu o-o@o-o.lt iki 2016 m. liepos 25 d. 

Institutio media kviečia jungtis dalyvauti žinių mainų laboratorijoje su geofizinės energijos ekspertu Vaclovu Mikailioniu ir menininku Sauliumi Leonavičiumi.

Vaclovas Mikailionis pristatys Vilniaus senamiesčio kaip ištisos šventvietės sandarą, ypatingas energetinių gardelių struktūras, kurios būdingos tik šiam miestui, upių energetinį poveikį. Bus aptariami žemės energetikos matavimo būdai, tokie kaip radiostezija ir biolokacija, jų praktinis pritaikymas, vyks diskusija apie su energetikos matavimais susijusią mistiką ir skepticizmą. Dalyviai savo pasigamintais prietaisais patys galės išbandyti radiostezijos ir biolokacijos metodus, tyrinėdami „Sodų 4“ apylinkes.

Saulius Leonavičius pristatys savo kuriamą psichonauto kostiumą ir pasiūlys pasigaminti vieną jo dalių – sėdėjimo diržą. Psichonauto kostiumas – tai kostiumas, kuriame psichodelinė vizija sujungiama su kritinio dizaino strategijja, tai įrankis, skirtas keliauti fizinėje ir mentalinėje erdvėje, leidžiantis ilgai išbūti gamtoje kontempliuojant pakitusias sąmonės būsenas.

Laboratoriją užbaigs diskusija, rezultatų aptarimas ir atviras pristatymas.

Vaclovas Mikailionis – lietuvių etninės kultūros tyrinėtojas, rašytojas, vertėjas, geofizinės energijos ekspertas, bendradarbiavo su menininku Artūru Raila projekte „Žemės galia“.

Saulius Leonavičius – tarpsritinis menininkas, Vilniaus dailės akademijos doktorantas, šiuo metu tyrinėjantis phramakono (vaisto/nuodo) reiškimąsi kultūroje, taip pat teoriškai ir praktiškai tyrinėjantis psichodelikos, neošamanizmo, transpersonalinės patirties galimybes.

Žinių mainų laboratoriją rengia Institutio media, bendradarbiaudama su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba.

http://howto-things.com/