.
2016    10    05

Londono „Frieze“ meno mugėje - Augusto Serapino „Treniruoklių salė“

artnews.lt

unnamed-7

 Londono Regent parke prasidėjo keturioliktoji kasmetinė „Frieze“ šiuolaikinio meno mugė, kurioje darbus eksponuoja daugiau kaip 160 galerijų iš viso pasaulio.

 Spalio 5 dieną Londono Frieze meno mugės LIVE programoje bus pristatytas menininko Augusto Serapino projektas – performansas Treniruoklių salė“ (est. Jõusaal). Savo performansui Augustas Serapinas pakvietė londoniečius sportuoti treniruoklių salėje, sumontuotoje iš Talino meno akademijai nebereikalingų meno kūrinių dalių. Tai pirmasis lietuvio menininko prisistatymas Frieze meno mugėje. 

 Treniruoklių salė“ projektas – tai Emalin galerijos ir Augusto Serapino bendradarbiavimo rezultatas, kuomet galerijos siunčia paraiškas pristatyti performansus Frieze meno mugės metu. Treniruoklių salė“ performaso pasiūlymas buvo atrinktas iš didelio paraiškų kiekio. 

 Tuo pat metu galerija Emalin galerija Londone pristato pirmąją Augusto Serapino solo parodą Jungtinėje Karalystėje Apšilimas (angl.Housewarming). Kaip ir ankstesniuose projektuose, Augustas Serapinas išnagrinėjo pastato istoriją – anksčiau galerijos vietoje buvusi raktų dirbtuvė. Augustą Serapiną sudomino tai, kaip skirtingos erdvės savybės gali turėti įtakos bendravimui. Įkvėptas specifinio vietos konteksto menininkas sukūrė galerijos erdvėje veikiančią sauną, o iš surastų raktų metalo – meninį objektą.

 Augusto Serapino performansą „Treniruoklių salė“ (est. Jõusaal) galite pamatyti:

 Frieze meno mugėje, Regento parkas, NW1 4NR, Londonas 

Park Square West įėjimas (šalia Regents Park, Baker Street ir Great Portland Street stotelių)

L2 LIVE pristatymų sekcija (FOCUS skyriuje, tarp G22 ir G30)

2016 m. spalio 6-9 d., kasdien 14-15 valandą.

Spalio 5 d. įėjimas į mugę galimas tik su Frieze pakvietimais. 

 Augusto Serapino parodą „Apšilimas“ (angl.Housewarming) galite pamatyti Emalin galerijoje:

 Unit 4 Huntingdon Estate, Bethnal Green Rd, E1 6JU, Londonas 

(šalia Shoreditch High Street ir Liverpool Street stotelių)

2016 m. rugsėjo 28 – spalio 29 d.

Frieze savaitės metu paroda veiks pirmadienį-sekmadienį 11-18 val. 

Spalio 8 d., šeštadienį galerija bus atidaryta iki 20 val.

 Daugiau informacijos: 

https://frieze.com/event/frieze-london-live-augustas-serapinas

http://emalin.co.uk/

 Apie menininkąAugustas Serapinas gimė 1990 m. Vilniuje, Lietuvoje. Gyvena ir dirba Vilniuje. 2013 m. baigė Vilniaus dailės akademiją bei Karališkąją Kopenhagos menų akademiją, o dar po metų – Rupert edukacinę programą. Jis yra apdovanotas Lietuvos kultūros ministerijos 2014 metų debiuto premija. Tarp svarbesnių Augusto Serapino parodų yra Kylančios dulkės“ (angl. Dusting the Grounds) David Robert meno fondo (DRAF) galerijoje Londone 2016 m., Filipas, Lukas ir Izidora“ (angl. Philip, Lukas & IsidoraSALTS galerijoje, Bazelyje 2015 m.; 6-ojoje Maskvos Šiuolaikinio meno bienalėje 2015 m.

unnamed-5

unnamed-6

 Nuotraukos: Emalin galerija ir Augustas Serapinas