.
2020    12    13

„Lokomotif“ rezidentas Gintautas Trimakas. Atsakymai

artnews.lt

Prieš dešimt metų Gintauto užfiksuoti Tiškevičių dvaro parko ir Lentvario apylinkių vaizdai ištraukti iš archyvo netikėtai atsidūrė šalia naujausių autoriaus kūrinių – įvietintų, cheminių procesų ir nuoseklaus menininko įsikišimo paveiktų fotografinių lakštų.

G. Trimako žodžiais: „Šviesa, kaip ir prieš du šimtus metų, taip ir dabar yra iš ten pat ir tiek pat“. Tad daugiasluoksniai miesto istorijos naratyvai, net nebeišlikę atmintyje, pasitelkus šviesą, virsta fiksuotais atspindžiais. Tik čia svarbiausia tampa – spalva.

Menininkas tampa šviesos virsmo proceso stebėtoju, palaipsniui – anonimu, lyg pirmapradžių atsiradimų fotografijos istorijoje liudininku. Iškylančių atsakymų metraštininku.

„Lokomotif“ – tai kuratorių duetas (Milda Dainovskytė ir Laurynas Skeisgiela), šiuo metu veikiantis Lentvario mieste. Parodų, rezidencijų bei meno edukacijų organizavimas – tai susitikimais grįsta praktika, kuria „Lokomotif“ jungia šiuolaikinio meno praktikas su miesto identiteto formavimo strategijomis, kvestionuoja regionų kultūros politikos siekius bei praktinį jų įgyvendinimą konkrečioje vietoje.

 * Dėl šiuo metu šalyje paskelbto su COVID-19 pandemija susijusio visuotinio karantino kviečiame su parodos turiniu ir eksponatais susipažinti virtualiai. Sekite informaciją mūsų facebook ir instagram paskyrose, kur reguliariai dalinsimės parodos fotoreportažais, video medžiaga su menininku.

Kuratoriai: Milda Dainovskytė ir Laurynas Skeisgiela

Dizainas: Gailė Pranckūnaitė

Projektą vykdo:

UAB „Surikatos“

Projektą dalinai remia:

Lietuvos kultūros taryba

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

Trakų rajono savivaldybė

Partneriai:

VšĮ „Rupertas“

Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija

Kauno menininkų namai

Lentvario kultūros rūmai

Lietuvos Respublikos ambasada Italijos Respublikoje

VšĮ „Trakų švietimo centras“

UAB „Lentvario kilimai“

„Loko Cafe“

„Six Chairs Books“

Artbooks.lt

Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga

Lekėčių moterų klubas

„Resin Timber“

„New Visions“

Iliustracijoje: Nuotr. Lauryno Skeisgielos