.
2023    02    20

Lietuvių galerijos meno stendui Meksikoje – meno specialistų ir mėgėjų dėmesys

artnews.lt

Vilniaus parodų erdvė „Editorial“ vasario 9 – 12 dienomis Meksiko mieste vykusioje „Material“ šiuolaikinio meno mugėje pristatė jaunosios kartos lietuvių menininkės Anastasios Sosunovos darbus, lietuvių kilmės tapytojos Vikos Prokopavičiūtės kūrinius bei amerikiečių kilmės  kūrėjos Annos Reutinger objektus. Pirmasis Lietuvos galerijos pasirodymas šioje mugėje, kurioje iš viso dalyvavo 67 galerijos iš 15 šalių, sulaukė nemenko tarptautinio meno specialistų bei meno mylėtojų dėmesio.

„Daugiausia susidomėjimo menininkių kūryba susilaukėme pirmąją mugės dieną, kuomet lankosi tik kviestiniai svečiai, tarp kurių daugiausia yra kolekcininkai, kuratoriai, meno specialistai bei menininkai. Menininkių darbais domėjosi kolekcininkai iš Japonijos, JAV, Prancūzijos, Kolumbijos ir, žinoma, Meksikos.“ – džiaugėsi „Editorial“ įkūrėjos. „Meksikos kolekcininkai smalsūs, bet gana atsargūs ir labiau renkasi vietinių menininkų kūrybą, tačiau be tokių prisistatymų mūsų regiono menas apskritai nelabai pasiektų jų akių, tad svarbu nuosekliai reprezentuoti Lietuvos bei Baltijos šalių kūrėjus ir kūrėjas Lotynų Amerikoje.“ – teigia „Editorial“ bendra-įkūrėja Vitalija Jasaitė.

„Editorial“ erdvė per šešerius savo veiklos metus tapo aktualia erdve jauno meno pristatymui Lietuvoje. Aplink „Editorial“ buriasi ne tik menininkų, bet ir menu besidominčių žmonių bendruomenė, kuri susitinka, diskutuoja, bendradarbiauja, taip kurdama tolerantiško, atviro ir kūrybingo miesto atmosferą.

Galerijos dalyvavimą mugėje „Material“ parėmė Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.