.
2013    12    04

Lauros Kaminskaitės „Exhition“ ir Augusto Serapino „Jakubowska 16/3 – Jakubowska 16/3“ galerijoje BWA Warszawa

artnews.lt

Šių metų Lapkričio 23 dieną, Varšuvos galerijoje BWA Warszawa atidarytos dvi parodos: Lauros Kaminskaitės „Exhition“ ir Augusto Serapino „Jakubowska 16/3 – Jakubowska 16/3“. Tai dvi vienu metu ir vienoje erdvėje vykstančios personalinės parodos, kurios žiūrovo dėka gali tapti viena arba daugiau nei dvejomis parodomis.

lauros_pic_bwa

Laura Kaminskaitė (g. 1984, gyvena ir kuria Vilniuje) – menininkė, kurios kūryboje didelis dėmesys tenka parodos fenomenui. Savo kūriniuose Kaminskaitė domisi konceptualiomis ir formaliomis sudedamosiomis parodų dalimis: ekspozicijos erdvės struktūra, žiūrovo vaidmens galimybėmis, meno kūrinio instancijos stabilumu. Kūriniai, jau rodyti kitose parodose, BWA Warszawa galerijos erdvėje susitinka su naujais ir taip  – kartu – kuria savitą situaciją – Exhition.

augusto_pic_BWA

Augusto Serapino (g. 1990, gyvena ir kuria Vilniuje) meninėse praktikose ryškus vietos specifiškumo (site-specific) aspektas. Menininkas pirmiausia atlieka erdvės, kurioje dirba, ir aplinkos tyrimą, ir tik tuomet, dažniausiai iš vietoje rastų medžiagų (daiktų ar patirčių), sukuria instaliacijas ar įvykių platformas. Personalinėje parodoje Jakubowska 16/3 – Jakubowska 16/3 Serapinas pristato kūrinį, susijusį su namo, kuriame įsikūrusi galerija, istorija ir jo gyventojų istorijomis.

Parodą kuruoja: The Gardens

Paroda vyksta: BWA WARSZAWA, Jakubowska 16/3, 03-902 Varšuva, Lenkija

Paroda veiks iki šių metų gruodžio 20 dienos.