.
2017    10    25

Laimos Milkintės ir Andriaus Ermino paroda „(Ne)Matymai“ galerijoje ,,Kairė-dešinė“

artnews.lt
Spalio 31 d., 18 val. galerijoje ,,Kairė-dešinė“ (Latako g. 3 Vilnius) atidaroma Laimos Milkintės ir Andriaus Ermino paroda „(Ne)Matymai“.

Paroda yra skirtingų medijų (fotografijos, video ir skulptūros), formaliai skirtingų matymų, instaliacija.

Nuotraukos fiksuoja dalelę tikrovės, įkalina ją plokščioje naujoje tikrovėje. Pradinio vaizdo, kurį nuotraukose atvaizduoja Milkintė, Erminas nemato. Remdamasis plokštumoje uždokumentuotais dalykais, jis „ištraukia“ jį dominančius objektus į trimatę realybę. Video darbe istoriją pasakoja balsas, mes galime tik įsivaizduoti tai, ką išgirstame. Erminas reflektuoja aplinkos, kurioje egzistuoja pasakotojas, detales.

Tai istorijos, kurias galima skaityti įvairiai, be galo, pasirenkant norimą poziciją. Kaip tyrėjo, kuris sluoksnis po sluoksnio atveria kažkur egzistavusį gyvenimą, ten vykusius numanomus įvykius. Kaip aukso ieškotojo, kuris išgrynina savo grynuolį, pamatydamas tai, kas jį asmeniškai paliečia. Kaip nuolankaus skaitytojo, kuris patiki tuo, kas jam papasakota.

(Ne)matymai tai ir apie apribojimus, kurių negalime peržengti dėl tam tikrų priežasčių, ir pamatyti kitaip, nei esame subrendę pamatyti, apie neįgalumą, kuris nepriklauso nuo mūsų, ir galimybes, kurios visgi yra.

Paroda vyks iki 2017 11 25.