.
2018    10    02

Kvietimas į kūrybines dirbtuves trečiojo žurnalo Kaunui sukūrimui

artnews.lt

Kauno fotografijos galerija organizuoja vaizdinio ir tekstinio pasakojimo kūrybinių dirbtuvių ciklą, kurių metu bus kuriamas trečiasis žurnalo Kaunui „Į“ numeris, tema – (post)industrinis miestas.

Susidomėję kviečiami dalyvauti dviejų dalių kūrybinėse dirbtuvėse, vyksiančiose 2018 m. spalio 10 – 12 d. ir lapkričio 13 – 16 dienomis, kurių metu naujai suformuota jaunų kūrėjų ir profesionalų komanda kartu sukurs jau trečiajį žurnalo Kaunui „Į“ numerį. Šių kūrybinių dirbtuvių metu dalyviai galės įgyti patirties fotografijos, leidybos, žurnalistikos ir dizaino srityse. Užsiėmimų metu bus siekiama suteikti įgūdžių reikalingų nepriklausomai kūrybinei veiklai ir taip paskatinti kurti žodinius, vaizdinius, bei kitokius pasakojimus, padėti pažinti turinio kūrimo, leidybos procesą.

Pirmajame žurnalo numeryje, sukurtame 2016 metais, kūrybinė komanda kartu su partneriais Publish Yourself! nagrinėjo nefasadinio Kauno, vidinių kiemų tematiką, praėjusiais metais dalyviai kartu su dizaineriu Tomu Mrazausku gilinosi į miesto ir vandens santykį.

Šiemet, trečiajame žurnalo numeryje nagrinėjama tema – (post)industrinis miestas. Kauno veidas yra formuojamas nuolat vykstančių kasdienių socialinių, architektūrinių ir erdvinių procesų, esančių už reprezentacinės miesto pusės. Naujame leidinyje kviečiame įvairiapusiškai nagrinėti Kauno miesto ir industrijos santykį – nuo jos ištakų, įsitvirtinimo ir nykimo iki dabartinės padėties.

Šių leidinių serija pristato skirtingus Kauno kultūrinius skerspjūvius – po kelerių metų iš jų ketinama sudaryti rinkinį.

KAIP ŠIS PROJEKTAS VEIKIA?

Pirmoji dirbtuvių dalis (spalio 10 – 12 d.) bus skirta idėjų gilinimui ir vystymui, naujų metodologijų iš įvairių sričių – vizualinio pasakojimo ir pasakojamosios istorijos – mokymuisi, bei miesto istorijos ir galimų informacijos šaltinių pažinimui. Mentorių komanda  padės dalyviams susipažinti su teksto rinkimo, redagavimo, fotografavimo ir kitais metodais.

Spalio 13 –  lapkričio 12 d. dalyviai, turėdami galimybę konsultuotis dirbs individualiai.

Lapkričio 13 – 16 dienomis vyks antroji dirbtuvių dalis, kurių metu, kartu su dizainerių komanda kiekviena istoriją įgaus formą ir bus sudaromas bendras žurnalo turinys. Galiausiai Žurnalas Kaunui Į Nr.: 3, bendradarbiaujant su dizaino ir leidybos kompanija Kopa bus išspausdintas 500 vienetų tiražu.

Šiemet dirbtuves ves menininkė ir tekstų autorė Julija Račiūnaitė, fotomenininkas Donatas Stankevičius, grafikos dizainerė Inga Navickaitė ir miesto istorikas Paulius Tautvydas Laurinaitis.

KAIP DALYVAUTI?

Kviečiame siųsti motyvacinį laišką kodėl norite dalyvauti žurnalo kūrime (iki 300 žodžių) ir laisvos formos gyvenimo aprašymą arba portfolio. Taip pat laisva forma pateikti galimos idėjos/istorijos eskizą ar aprašymą Kauno kaip (post)industrinio miesto tema.

Dalyvauti dirbtuvėse kviečiame aktyviai kuriančius menininkus, tekstinių ar vizualių istorijų pasakotojus, grafikos dizainerius, jaunus savo srities profesionalus, žurnalistikos, socialinių mokslų, ar menų sričių studijų studentus. Straipsnių rašymo, leidybos, menų ir iliustracijos, fotografijos, ar dizaino patirtis – privalumas. Svarbu – galimybė aktyviai dalyvauti visose dirbtuvių dalyse.

Motyvacinį laišką, gyvenimo aprašymą arba portfolio ir galimos idėjos eskizą siųsti el. paštu info@kaunasgallery.lt iki spalio 5 d. 18:00 val. Atrinkti dalyviai bus paskelbti spalio 8d.

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

Dirbtuvių laikas: 2018 m. nuo spalio 10d. iki 12d. ir nuo lapkričio 13d. iki 16d.
Vieta: Kauno fotografijos galerija ir Kauno menininkų namai
Maksimalus dalyvių skaičius: 20
Dirbtuvių mokestis: dalyvavimas dirbtuvėse nemokamas.
Reikalinga įranga: nešiojamas kompiuteris / fotoaparatas
Organizatorius – Kauno Fotografijos Galerija.
Partneriai – Kauno menininkų namai
Projektas iš dalies finansuojamas Kauno miesto savivaldybės programos „Iniciatyvos Kaunui“

Iliustracijoje: Žurnalas Kaunui Nr.1