.
2020    08    28

Kūrybinių industrijų festivalis „METAL ART FEST LT“ Anykščiuose

artnews.lt

Anykščių menų inkubatoriuje kultūrinių ir kūrybinių industrijų festivaliai rengiami kiekvieną rugsėjį. Tai vienas pagrindinių inkubatoriaus renginių, kurio tikslas supažindinti regiono ir Anykščių žmones bei miesto svečius su skirtingomis kūrybinėmis industrijomis. Ankstesnių metų festivaliai buvo skirti vilnos, stiklo, keramikos, grafikos, tekstilės industrijoms. Šių metų festivalis „METAL ART FEST LT“ vyks rugsėjo 4 -5 dienomis ir bus skirtas metalo ir juvelyrikos menui.

Pirmąją festivalio dieną (Rugsėjo 4 d.) bus organizuojamos edukacinės veiklos – metalo menininko prof. Romualdo Inčirausko paskaita „Gyvenimas nulipdytas iš plastilino“ bei ekskursija su docente Beata Zdramyte po parodą „MIMEZĖ(s)“ (Vilniaus Dailės akademijos Telšių fakulteto studentų darbų paroda). Menininkas Robertas Gritėnas pristatys meninę instaliaciją „Konstituticija“, kuri bus eksponuojamą Anykščių menų inkubatoriaus teritorijoje. Pirmąją festivalio dieną užbaigsime atlikėjos GIEDRĖS koncertu ir anykštėno menininko Mykolo Tursos stogastulpių aukcionu.

Antroji festivalio diena (Šeštadienis, Rugsėjo 5 d.) bus skirtas visuomenės kūrybiškumo skatinimui ir supažindinimui su metalo panaudojimu meninėje kūryboje. Žiedai yra vieni iš simboliškiausių ir itin reikšmingų papuošalų. Jų svarba akcentuojama išlikusioje tautosakoje, liaudies dainose. Kūrybinių dirbtuvių „Baltiški ornamentuoti žiedai“ metu dalyviai kaltukų, kirstukų ir puansonų pagalba baltiškais ornamentais margins žalvario juostas iš jų formuos žiedus. Dirbtuves ves Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto docentė Beata Zdramytė.

Ornamentuotų pakabukų kūrimo dirbtuvėse dalyviai galės susikurti individualius pakabukus, puoštus baltiškais raštais ar personalizuotu tekstu. Šias dirbtuves ves juvelyrė Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto absolventė Neringa Pučkoriūtė.

Festivalio parodą ir instaliacijas inkubatoriaus lankytojai galės pamatyti iki spalio 15 dienos.

Festivalį organizuoja: Anykščių menų inkubatorius – menų studija
Festivalį remia: Anykščių rajono savivaldybė, Lietuvos Kultūros taryba
Festivalio draugai: Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultetas