.
2012    05    23

Komiksų piešimo dirbtuvės „BLACK n WHITE“ Jono Meko vizualiųjų menų centre

artnews.lt

Gegužės 23 d., trečiadienį, 18:00  val. Jono Meko vizualiųjų menų centre (Gynėjų g. 14 (Vilniaus vartų kompleksas) Vilnius) vyks komiksų piešimo dirbtuvės „BLACK n WHITE“, kurias ves YOSHI (Joskaudė Pakalkaitė). Vakaro metu gros grupė „Drugs“. Šios dirbtuvės yra parodos-projekto „PRO“ dalis.

„PRO-“ projektas – paroda pristato išskirtinai jaunus, tarptautinę patirtį turinčius, tarpdiscipliniškai dirbančius meno kūrėjus ir jų naujausius, specialiai parodai sukurtus, darbus. Projektu-paroda „PRO-“ kvestionuojama parodos kaip reiškinio koncepciją, orientuojamasi į parodos, kaip nuolat kintančio, gyvo kūrybinio konteksto, o ne statiškos ekspozicijų erdvės prezentaciją.

PRO- priešdėlis vartojamas kalboje yra nuoroda. Šis priešdėlis skatina įvairių temų plėtotę, žaismą ir kontekstinių prasmių analizę, jų vizualizaciją. Priešdėlis pro- pats iš savęs nenusako žodžio, kuris juo prasideda, prasmės, lygiai taip pat, kaip nediktuoja konkretaus turinio iškeliant priešdėlį kaip parodos atskaitos tašką.

Projektas – paroda skatins lankytojų observaciją, kontempliaciją, diskusiją bei aktyvią reakciją. Parodos metu vyks įvairios atviros, autorinės dirbtuvės (komiksų paišymo, tapybos tušu/kaligrafijos ir koliažo, performanso), paskaitos, susitikimai, diskusijos, ekskursijos ir kitos netikėtos intervencijos galerijoje.

Daugiau informacijos apie projektą-parodą galima rasti čia.