.
2011    10    11

Klaipėdoje jau tris mėnesius veikia „Lift gallery“

artnews.lt

Lifto galerija yra nepriklausoma menininkų iniciatyva, siekianti plėtoti alternatyvių meno pristatymo erdvių tinklą. Tokia meno pristatymo forma iš  dalies anuliuotų šiuo metu uostamiestyje vienareikšmiškai susiformavusią meno hierarchijos situaciją, kai nedviprasmiškai suvokiama, kad kokybiškas menas gali būti pristatomas tik balto kubo galerijos erdvėje. Iš kitos pusės Lifto galerijos projektas prisideda ir prie viešos erdvės harmonizavimo bei humanizavimo. Liftas – grynai funkcinis architektūrinis objektas – šiuo atveju stimuliuotų ir keleivių/žiūrovų kultūrinius socialinius pojūčius. Socialinis aspektas, kai menas tampa kasdienybės dalimi pačiomis netikėčiausiomis formomis ir pačiose netikėčiausiose vietose, yra pristatomas vartotojui, taip pat humanizuoja unifikuotą aplinką, yra labai svarbi projekto siekiamybė.

Pirmoji paroda, kuri lifte pristatyta rugpjūčio pabaigoje, – menininko Juozo Laivio skanografijų  triptikas iš ciklo „Tarp žiedų“.

Nuo rugsėjo 30 d. eksponuojamas Gyčio Skudžinsko projektas iš serijos bendru pavadinimu „Photo(re)action“.  Šiuose darbuose menininkas atsisako fotografavimo akto ir suvokėjui pateikia pačio technologinio fotografijos proceso išdavas. Perkeldamas fotoprocesų rezultatus iš studijos į gatvę ar kitą viešą erdvę jiems suteikia meninės ir miesto ženklinimo produkcijos vertę. Projekte „Daily Setup“ Gytis Skudžinskas naudoja fotolaboratorijų kasdieninių testų atspaudus.

Lifto galerijos adresas: C liftas, „K centras“, Naujojo sodo g. 1a, Klaipėda.

Iliustracija viršuje: Gytis Skudžinskas „Daily setup“ ekspozicijos vaizdas, 2011.

Juozas Laivys „Tarp žiedų“, 2011.

Juozas Laivys „Tarp žiedų“, 2011.