.
2017    10    19

Kauno bienalės žodinės programos susitikimas „Kas iš to?“ NDG

artnews.lt

Spalio 26 d. 18.00–20.00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks 11-osios Kauno bienalės žodinės programos „Ginčytina atmintis | Ginčytinos erdvės“ ketvirtasis susitikimas „Kas iš to?“.

Kauno bienalei persiritus į antrąją pusę, patikrinsime kaip mums pavyko siekti savo tikslų ir kokie galėtų būti tolimesni jų siekimo scenarijai.

Bienalei pavyko „sudrumsti įpaminklinimo vandenį” – kultūrinio renginio proga apie paminklus dar kartą rašyta laikraščiuose ir žurnaluose, kalbėta radijuje ir televizijoje, pravesta dešimtys ekskursijų. Bienalė yra matoma ir teigiamai vertinama kultūros lauke, bendraminčių ratelyje, tačiau kiek ir kaip ji matoma už šio lauko ribų?

Kokios įtakos šiuolaikinio meno reiškinys/pareiškimas turės „realiam gyvenimui”, šiandien priimamiems įamžinimo sprendimams savivaldybėse, Lukiškių aikštės rekonstrukcijos užbaigimui? Ką galime padaryti, kad politikams ir plačiajai visuomenei kultūra nebūtų tik pramoga, o menininkams atminties ir įamžinimo klausimai būtų aktualūs? Kas turėtų vykti toliau, kad priartėtumėme prie netradicinio įamžinimo legitimavimo? Ne tik politikų, bet ir visuomenės, menininkų tarpe.

Pokalbyje dalyvauja:Linara Dovydaitytė (Vytauto Didžiojo universitetas), Arūnas Gelūnas (LR Seimas), Virginija Januškevičiūtė (Šiuolaikinio meno centras), Simonas Kairys (Kauno savivaldybė), Laima Kreivytė (11-oji Kauno bienalė), Paulina Pukytė (11-oji Kauno bienalė), Skaidra Trilupaitytė (Lietuvos kultūros tyrimų institutas).

Diskutantai atsakys į auditorijos klausimus. Po pranešimo klausytojai kviečiami taurei vyno.