.
2013    12    12

Kauno bienalė pristato: pirmoji Lietuvoje interaktyvi meno platforma “ART CART”

artnews.lt

ART-CART

Kauno bienalė pristato visiškai naują virtualų projektą „Art-cart“, skirtą ne tik meną perkantiems, tačiau ir tiems, kurie nori labiau pažinti šiuolaikinį meną.
Tai vienintelis Lietuvoje interaktyvus tinklalapis, veikiantis kaip menininkų kūrybos sklaidos bei pardavimų platforma. Art-cart skirtas vystyti kūrybinį verslą ir meno vartojimą plačiuose visuomenės sluoksniuose, siekia plėsti lietuviškos meno produkcijos rinką tarptautiniu mastu ir didinti jaunų menininkų kūrybos sklaidą.

Šiandien industrinė kultūros ir kūrybos banga pajungė didžiulius komunikacijos tinklus. Tai, kas šiandien vis dažniau vadinama kūrybinėmis industrijomis, kurios kaip ir „Art-cart“ akcentuoja kūrybingumo ir verslumo sintezę, užtikrina spartesnę ekonominę raidą, visuomeninę originalumo ir kūrybingumo paklausą.

Kaip teigia “Art-cart” projekto vadovė Ana Čižauskienė, “tinklalapio nauda yra keleriopa. Šiandien įvairūs internetiniai produktai ir paslaugos daro įtaką ir kūrybiniam verslui, meno vartojimo ir pažinimo įpročiams. Norėdamas būti atpažįstamas, dalyvauti meno rinkoje, turi tapti matomas ir virtualioje aplinkoje. Be to, panašūs tinklalapiai yra patogi platforma plėsti savo gerbėjų ratą užsienyje, tapti labiau matomu tarptautiniame meno lauke, ieškoti ryšių bendradarbiavimui”.

“Art-cart” tikslas – kurti platformą pardavimams bei sklaidai – patrauklią, patogią naudoti, dinamišką, nevienadienę ir atitinkančią šiandieninius interneto vartotojų lūkesčius.

“Dėmesį sutelkiame į jaunąją kūrėjų kartą iš Lietuvos ir užsienio bei konceptualaus dizaino produktus. Art-cart tik pradeda gyvuoti, tačiau su laiku tikimės vis labiau plėtoti šią veiklos sritį, turime ambicijų ateityje prisistatyti ne tik virtualioje aplinkoje, bet ir dalyvauti meno mugėse”, teigia Ana.

Kauno bienalės direktorė ir meno vadovė Virginija Vitkienė džiaugiasi šiuo nauju virtualiu projektu. “Prieš imdamiesi šio iššūkio tyrinėjome vietos ir tarptautines meno pardavimo platformas ir svetaines, ieškodami nišinių galimybių. Mūsų nuomone, sukurtos virtualios meno platformos Art-cart išskirtinumų yra tikrai nemažai”.

ART-CART kviečia menininkus ir šiuolaikinio meno mylėtojus registruotis.